Tutoriale

Top: 7 functii utile din Facebook – FOTO

Publicat: 13 mart. 2012

Cele mai utile functii pentru folosirea eficienta retelei sociale Facebook par a fi ascunse de ochii lumii. HIT.ro iti prezinta, cu ajutorul CNET, 7 cele mai tari trucuri care te pot ajuta in folosirea cu usurinta a Facebook. Aceste functii te pot ajuta sa pierzi mai putin timp executand operatiuni pe Facebook si sa controlezi mai bine interactiunile cu reteaua.

1) Sign in

Cei mai multi utilizatori Facebook ignora optiunile multiple de logare si isi scriu adresa completa de mail cand dau sign in. La PC-ul propriu optiunea autocomplete asigura rapiditatea procesului, insa pe un PC strain sau pe mobil completarea adresei poate fi enervanta. Facebook permite insa si logarea cuURL-ul unical fiecarui profil (facebook.com/X).

2) Aprobarea mesajelor „tagged” inainte de aparitia in Timeline

Utilizatorii care vor sa controleze ce mesaje ajung in Timeline, pot filtra post-urile in care sunt „tagged” inainte ca acestea sa-si faca aparitia in profilul Facebook. In meniul Account, Privacy Settings, utilizatorul poate accesa optiunea „Edit settings” de la „How tags work„. In acest meniu, se intra din nou in Edit, langa „Profile Review”. Odata activata, optiunea permite aprobarea manuala a oricarui mesaj in care utilizatorul este tagged.

3) Events

Refuzul invitatiilor poate fi la fel de neplacut pe Facebook ca in realitate. Pentru a scapa de invitatiile la „Events” fara sa refuze direct, utilizatorii au la dispozitie un truc simplu. Odata ce si-a gasit numele inlista de invitati, utilizatorul poate duce cursorul mouse-ului deasupra lui pentru a accesa butonul „X”, urmat de „OK” pentru confirmare, iar organizatorul evenimentului nu primeste nicio informatie cu privire la actiunea ta.

4) Favorites

Listele de lucruri favorite, de la aplicatii pana la pagini si grupuri pot fi organizate cu usurinta prin „Favorites”, optiune aflata in lista din stanga casutei NewsFeed. Ducand cursorul deasupra unui item din lista, utilizatorul poate accesa meniul accesibil la aparitia pixului si poate adauga, scoate sau rearanja obiectele favorite in lista.

5) Other Messages

Multe mesaje incluse automat de Facebook in „Other Messages” sunt nedorite, insa managerierea lor este simpla. Pentru a trece mesajele trimise de un prieten in Other Messages sau pentru a schimba destinatia mesajelor ajunge in inbox-ul secundar este suficient ca utilizatorul sa deschida un mesaj, da dea click pe „Actions” si sa aleaga „Move to Messages” sau „Move to Other”. Actiunea afecteaza si toate mesajele trimise pe viitor.

6) Rearanjarea modulelor Timeline

Odata cu introducerea obligatorie a interfetei Facebook Timeline, multi utilizatori au inceput sa exploreze cele patru casute de sub poza de rezolutie 850×315. Cu un click pe sageata din dreapta cu numarul de casute, aplicatiile sunt extinse, apoi pot fi editate sau eliminate complet ducand cursosul mouse-ului deasupra ei pana la aparitia stiloului.

7) Zoom pe thumbnail

O alta optiune utila pentru multi utilizatori, care nu este oferita insa direct de Facebook, este cea pentru zoom al pozelor thumbnail, pentru evitarea deschiderii unei alte pagini noi. Functia este disponibila intr-o extensie Firefox (Thumbnail Zoom 1.4.3), utila si pentru Twitter sau Amazon sau printr-o extensie Chrome (FB Photo Zoom). Pozele sunt marite cand utilizatorul duce cursorul deasupra lor.loading...

Adauga un comentariu

Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit