Eveniment-Social

Top concurență pentru posturile scoase la Titularizare 2020! Cei mai mulți candidați din România, după București, care speră la un post într-o unitate de învățământ sunt în județul Iași (EXCLUSIV)

Publicat: 24 iul. 2020
Top concurență pentru posturile scoase la concurs la examenul național de Titularizare 2020 de la Iași!
Pentru examenul național de Titularizare 2020 Iași, programat pe 29 iulie 2020, top concurență pentru posturi scoase la concurs sunt la: educator, învățător, Educație fizică și sport, respectiv Limba și literatura română

Top concurență la examenul de Titularizare 2020! Cei mai mulți candidați din România, după București (cu 2.793), care speră la un post într-o unitate de învățământ sunt în județul Iași, anume 1.570 pe 144 locuri titularizabile. Pe de altă parte, cea mai mare concurență se înregistrează la: educator cu 275 candidați, învățător cu 217, Educație fizică și sport cu 193 candidați, respectiv Limba și literatura română cu 119. Concursul național de Titularizare este programat pe 29 iulie 2020

Concurență acerbă pentru examenul de Titularizare 2020 Iași. Ca top concurență, cea mai mare se înregistrează la: educator cu 275 candidați, învățător cu 217, Educație fizică și sport cu 193 candidați, respectiv Limba și literatura română cu 119. Concursul național de Titularizare este programat pe 29 iulie 2020. Reporterii Cotidianului BZI au făcut o analiză defalcată, în baza informațiilor și datelor publicate oficial de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), pentru acest concurs important.

Concurență mare pe posturile scoase la concurs la Titularizare 2020 Iași. Sunt 1.570 de candidați pe doar 144 locuri

În județul Iași este un total de 1.776 posturi, dintre care 144 posturi titularizabile (78 urban și 66 rural). La Titularizare 2020 Iași sunt 1.570 de candidați. Mai departe, de precizat că 1.624 posturi sunt netitularizabile (423 urban și 571 rural) și 8 posturi de angajare doar pe durata de viabilitate a postului. În detaliu, posturi titularizabile în urban sunt: 1 aeromodele, 1 arhitectură, 1 artă vocală, 3 corepetiție, 2 dans clasic, 2 dans popular, 1 Educație fizică și sport, 1 Educație tehnologică, 1 educatori pentru învățămant special, 30 educatoare, 1 estetică și igiena corpului omenesc, 1 fanfară, 2 Fizică. Urmează 1 la Geografie, 1 Informatică și TIC, 8 învățători, 2 Medicină generală, 7 muzică instrumentală, 1 orchestră populară, 4 alimentație publică ca maiștri instructori, 2 asistență medicală ca maiștri instructori, 2 estetică și igiena corpului omenesc – maiștri instructori, 1 transporturi ca maiștri instructori și 1 la șah. La posturi titularizabile rural sunt 7 pe Educație fizică și sport, 1 educatoare (rommani), 11 educatoare, 2 electronică și automatizări și 1 la Fizică.

De asemenea, la Iași ca posturi complete (cu 18 ore și mai mult) sunt 782, dintre care: 352 urban și 430 rural. Pe de altă parte, posturi incomplete (cu mai puțin de 18 ore) sunt 994, dintre care: 423 urban și 571 rural.

Examenul de Titularizare 2020 a fost stabilit a se derula, de către Ministerul Educației și Cercetării, miercuri, 29 iulie.

Examenul de Titularizare 2020 a fost stabilit a se derula, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), miercuri, 29 iulie. La nivelul județului Iași sunt două centre de înscriere și trei centre de examen. De asemenea, candidații care că vor susține proba scrisă în județul în care au depus dosar de înscriere și li s-au înregistrat datele în sistemul informatic.

Candidatul poate solicita repartizarea în alt județ decât cel în care a susținut proba scrisă, depunând o cerere în perioada 6-7 august 2020 la inspectoratul Școlar Județean în care solicită repartizarea și informează, în scris, Inspectoratul Școlar din județul în care a susținut proba scrisă. Disciplinele de concurs la care se pot înscrie candidații, în funcție de studiile pe care le-au efectuat, precum și posturile didactice/catedrele pe care le pot ocupa în funcție de studii, vor respecta strict Centralizatorul. Pe de altă parte, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași au fost publicate și: lista cu punctajele cadrelor didactice pentru detașare pe concurs specific și lista candidaților care au depus dosare de repartizare cu notele din anii anteriori.

La Titularizare 2020 este obligatorie dezinfectarea mâinilor înaintea intrării în spațiile vizitate, este obligatorie purtarea măștilor de protecție pe toată durata vizitei.

La Titularizare 2020, dezinfectarea mâinilor înaintea intrării în spațiile vizitate și purtarea măștilor de protecție sunt obligatorii pe toată durata vizitei.

„Accesul în instituție este organizat prin marcaje, astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Ieșirea candidaților se efectuează pe ieșirea numărul 2 stabilită de fiecare Centru de înscriere. Se interzice accesul candidaților în alte spații decât cele stabilite, fără acordul angajaților de serviciu. Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la evacuarea din perimetrul instituției a persoanei respective și luarea măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în precizările Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Adauga un comentariu