Economic Local

Top Forbes cei mai bogati americani

Publicat: 20 sept. 2012
1

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a fost desemnat pentru al 19-lea an consecutiv cel mai bogat american de catre revista Forbes. Averea sa a fost estimata la 66 miliarde de dolari, in crestere cu 7 miliarde de dolari, fata de anul trecut.

Pe locul al doilea s-a clasat Warren Buffet, presedintele si directorul executiv al companiei de asigurari Berkshire Hathaway, cu 46 de miliarde de dolari, fiind urmat de Larry Ellison, seful producatorului de software Oracle, cu 41 de miliarde de dolari.

Fratii Koch
, Charles si David, care conduc conglomeratul energetic si de produse chimice care le poarta numele, ocupa pozitia a patra, cu 31 de miliarde de dolari, in topul realizat de Forbes.

In total, averea celor mai bogati 400 de americani a crescut, in acest an, cu 13%, pana la 1,7 miliarde de dolari, suma ce reprezinta o optime din PIB-ul tarii.

Averea medie a celor mai bogati 400 de americani a crescut la valoarea record de 4,2 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, cresterea castigurilor inregistrate de acesti oameni de afaceri este mai mare decat ritmul in care avanseaza economia, contribuind astfel la adancirea diferentei dintre saracii si bogatii din SUA.
sursa: ziare.com

Adauga un comentariu