Magazin

Top produse naturale, mai bune decat cremele de protectie solara

Publicat: 02 aug. 2013
1
Cremele de protectie solara absorb si reflecta o parte din razele UV al soarelui. Cu toate acestea, s-a descoperit ca o parte din chimicalele din aceste produse pot irita pielea sau o usuca. Chiar daca produsele naturale ofera o protectie mai scazuta decat cele din magazine, ele sunt o alternativa demna de luat in calcul in situatii neprevazute.
 
Unul dintre cele mai bune produse naturale impotriva radiatiilor solare il reprezinta uleiul de susan. Astfel, el poate bloca peste 30% din razele soarelui si poate fi gasit in orice magazin. Pentru protectie maxima, el trebuie sa fie aplicat din doua in doua ore sau chiar mai des.
 
O alta alternativa pentru cremele de protectie solara o reprezinta uleiul de cocos, care blocheaza 20% din razele soarelui. In plus este hidratant, iar in combinatie cu untul de cocos coeficientul de protectie creste. Din pacate, el trebuie aplicat mai des decat uleiul de susan, fiind recomandata o aplicare pe ora.
Gelul de Aloe Vera nu trebuie uitat atunci cand crema de soare nu exista sau nu este dorita. Planta este extrem de hidratanta si este folosita in tratarea a numeroase probleme medicale. Multe persoane prefera sa o creasca in casa si, folosind diferite metode, sa extraga personal gelul ce va fi folosit in zilele caniculare. Dat fiind ca protejeaza in proportie de 20% si nu lasa pielea sa se usuce, gelul de Aloe Vera este folosit frecvent de persoanele care merg la plaja. Potrivit specialistilor, pielea trebuie unsa din doua in doua ore.
 
Din cele mai vechi timpuri oamenii s-au protejat de soare si cu ulei de masline. Acesta protejeaza pielea, o hidrateaza si in acelasi timp o coloreaza intr-un mod placut. Astfel, intr-o singura zi se poate obtine un bronz natural, extrem de frumos, fara a utiliza diferite produse chimice sau solarul, potrivit rtv.net.
Adauga un comentariu