Culinar

Top reţete de chiftele cu carne. Cum să faci platou cu aperitiv

Publicat: 20 iul. 2021
castron cu chiftele cu carne marinate
Pârjoluțele sunt excelente în platoul cu aperitive

Astăzi avem în meniu ceva foarte bun! Sunt două rețete de chiftele cu carne şi una de chiftele cu ciuperci. Se pot prepara oricând şi au un gust care îţi încântă papilele gustative. În plus, nu dai greş dacă vrei să-ţi serveşti musafirii cu aşa ceva.

Aceste reţete de chiftele cu carne sunt perfecte inclusiv pentru mesele festive, precum cele de Revelion, de Paşte sau pentru o aniversare anume. Dacă nu vrei ceva cu carne, mai jos găseşti reţetă de chiftele cu ciuperci champignon.

Pârjoluțe cu ciuperci

Dacă nu pui ou, sunt pârjoluțe de post. Iar dacă e o zi de miercuri sau de vineri, poţi încerca şi pârjoalele făcute ca la mănăstire.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 3 căței de usturoi
  • mărar proaspăt
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi curăță şi spală ciupercile, dacă sunt proaspete, de la caserolă. Dacă nu, scurge-le de zeama în care au stat în conservă şi clăteşte-le sub un jet de apă rece. Dă-le apoi prin maşina de tocat. Curăță ceapa şi usturoiul. Adaugă peste carne usturoiul pişat, oul, ceapa tocată foarte mărunt şi verdeața mărunţită. Potriveşte de piper şi sare. Ia câte o lingură din compoziţie, modeleaz-o între palme şi pune-o la prăjit în ulei încins. După ce se prăjeşte pe ambele părţi, scoate-o pe un prosopel absorbant de bucătărie. Poţi servi pârjoluțele cu smântână sau cu muştar.

Chifteluţe marinate

Iată încă ceva bun din categoria rețete de chiftele cu carne. O reţetă ca la mama acasă!

Ingrediente:

  • 300 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • mărar tocat
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 250 ml suc de roșii
  • 5 ml oțet
  • 250 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură făină
  • sare

Mod de preparare:

Curăță cartoful, fierbe-l şi pasează-l. Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Amestecă oul cu cartoful, carnea, mărarul, ceapa, piperul şi sarea. După ce omogenizezi, formează mici pârjoale şi prăjeşte-le în ulei încins. După aceea ocupă-te de sos. Prăjeşte făina în ulei încins timp de 30 de secunde, apoi adaugă sucul de roşii, apa, oţetul, sarea şi frunza de dafin. Lasă să fiarbă în jur de 10 minute, apoi pune în sos chifteluţele. Mai ține-le acolo câteva minute.
Ideal este să le serveşti fierbinţi, cu putină verdeaţă proaspăt tocata.

Pârjoale umplute cu legume

Iată o reţetă aparte, uşor neobişnuită.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de vită
  • 200 g unt
  • 2 cartofi
  • 100 g mazăre boabe
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 2 ardei grași
  • 2 morcovi
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Curăță cartofii, spală-i şi fierbe-i în apă cu puţină sare. În momentul în care sunt gata, pasează-i şi amestecă-i cu carnea tocată. Adaugă usturoiul pişat, piper, sare şi pătrunjel (bineînţeles, şi el tocat mărunt). După ce omogenizezi, modelează pârjoalele între palme şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate-le pe prosopele absorbante de bucătărie.
Fierbe mazărea 10 minute, în apă cu sare, apoi scurge-o. Ardeii şi morcovii se toc mărunt şi se sotează în puţin unt, împreună cu mazărea. Potriveşte totul de piper şi sare. Scobeşte uşor fiecare pârjoală şi umple-o cu mixul de legume. Acoperă apoi gaura şi serveşte pârjoluțele.

Pune toate aceste pârjoluțe în platouri, alături de măsline, roșii și castraveți. Dacă vrei, alături poți adăuga, în alt platou, friptură de miel, iar ca desert niște gogoși făcute fără lapte.





Comentarii
Adauga un comentariu