Culinar

Fursecuri pentru Crăciun. Crocante, dulci și cu aromă de migdale și portocale

Publicat: 27 nov. 2020
fursecuri de Craciun cu migdale
Secretul gustului acestora constă în migdale

Vin sărbătorile de iarnă! Ce îţi doreşti să pui pe masă? Dacă nu ai nici o idee sau ai vrea să prepari altceva, găseşti în acest material reţete pentru Crăciun care mai de care mai bune. Astăzi vorbim despre deserturi. Alături de o cană de lapte cu cacao se potrivesc foarte bine fursecurile. Aşadar, în acest material vei găsi 3 reţete de fursecuri pentru Crăciun.

De ce tocmai acestea? Pentru că sunt uşor de făcut şi din ingrediente puţine. În al doilea rând, poate îţi doreşti să testezi ceva ce vezi, de obicei, prin filmele americane. Inedit este faptul că, dacă respecţi întru totul prima reţetă, poţi folosi fursecurile pentru a le pune în brad, pe post de decoraţiune. Prima rețetă este cu scorțișoară. A doua se face cu miere de albine și migdale, iar a treia se decorează cu colorant alimentar roșu. Hai să ne apucăm de treabă:

Reţetă pentru fursecuri de Crăciun

Vor arăta uimitor în pom. Să vedem cum se prepară:

Ingrediente:

  • 120 gr zahăr pudră
  • 220 gr unt
  • 370 gr făină
  • 1 gălbenuș
  • foarte puţină scorţişoară
  • puţină sare
  • câteva bomboabe fructe colorate transparentă

Mod de preparare:

Mai întâii amesteci făina cu zahărul, gălbenuşul, untul, scorţişoara, făina şi sarea. După ce obţii un aluat omogen şi neted, înveleşte-l în folie şi bagă-l în frigider pentru circa o oră. Scoate-l apoi şi întinde-l folosind un sucitor. La final trebuie să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Decupează din ei biscuiţii cu formele dorite.

Pune fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi fă câte o gaură mică în fiecare fursec, folosind un beţişor. De asemenea, în mijlocul fiecărui fursec trebuie să faci o gaură rotundă, în care să pui câte o bomboană. Bagă tava în cuptorul în cins la 180 de grade Celsius, pentru maxim 12 minute. După ce fursecurile s-au răcit complet, le poţi lega atele, pentru ca, mai apoi, să le pui în brad.

Fursecuri cu miere de albine

Datorită migdalelor, parcă au şi mai mult farmec.

Ingrediente:

  • 450 gr făină tip 550
  • 2 ouă
  • 220 gr miere de albine de calitate
  • 40 gr zahăr
  • 2 lingurit mirodenii pentru turtă dulce
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 gr migdale măcinate
  • 45 g migdale tocate
  • 1 plic praf de copt cu cremă de tartar
  • 1 praf de sare
  • glazură din zahăr pudră pentru ornare

Mod de preparare:

Pune la bain-marie mierea, mirodeniile, coaja de portocale şi zahărul. Amestecă în ibric până când se topeşte zahărul complet. Apoi lasă-l să se răcească de la sine.

Separat, într-un castron mai mare, amestecă cele două sortimente de migdale cu făină, praful de copt şi sarea. Încorporează apoi compoziţia cu miere şi omogenizează. Modelează aluatul şi lasă-l vreo jumătate de oră la rece, în frigider.

Între timp încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masă şi întinde aluatul pe ea folosind sucitorul. Foaia finală trebuie să fie groasă cam de jumătate de centimetru. Decupează apoi fursecurile şi pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Bagă-le în cuptor pentru circa 10 minute.

Reţetă de fursecuri tip glob de Crăciun

Respectă reţeta şi vei avea nu doar ceva bun de mâncat, ci şi ceva interesant de agăţat în pom.

Ingrediente:

  • 120 gr unt
  • 220 făină + câteva grame pentru blat
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • sare
  • 280 gr zahăr pudră
  • puţină zeamă de lămâie
  • colorant alimentar roșu

Mod de preparare:

Amestecă făina cu untul, gălbenuşul, zahărul şi sarea. Aluatul se pune apoi pentru jumătate de oră în frigider. După aceea presară făină pe masa de lucru şi întinde aluatul pe ea. Decupează fursecurile cu formele dorite. Transferă fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fă câte o gaură mică în fiecare fursec. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10-12 minute. După ce s-au copt, scoate tava din cuptor şi lasă fursecurile să se răcească de tot.

Acum e timpul să prepari glazura. Mai întâi baţi spuma albuşurile. Pe măsură ce se formează spuma, adaugi zahărul pudră. Spre final se pune şi zeama de lămâie. La final vei avea o masă densă şi strălucitoare. Opreşte un sfert din compoziţie într-un castron. În compoziţia rămasă pune colorantul şi omogenizează. Decorează fursecurile după preferinţe.

Nu uita să pui pe masa de sărbătoare și prăjitura Valurile Dunării.





Adauga un comentariu