Stiri

Top zece jocuri Xbox 360

Publicat: 16 iun. 2011

Halo 4, Mass Effect si Kinect Fun Labs se numara printre cele mai tari zece jocuri pentru Xbox 360, prezentate la editia din acest an a expozitiei Electronic Entertainment Expo (E3), dedicate jocurilor video.

Topul este completat de productii precum Forza 4, Call of Duty: Modern Warfare 3, Gears of War 3, Fable: The Journey, Tomb Raider, Star Wars Kinect si Battlefield 3, potrivit Techradar.com.

Gears of War 3 este un joc extrem de bine primit de public, iar lansarea lui Halo 4 a oferit inca un motiv de satisfactie pentru fanii Xbox 360, considera Mike Channell, editor al publicatiei Official Xbox 360 Magazine.

„Totodata, Battlefield 3 arata ca un adevarat pretendent la titlul de cel mai bun joc al show-ului din acest an. Desi are sanse mici sa scoata din topuri Modern Warfare 3, arata mult mai interesant si mai incitant decat creatia Activision”, a declarat oficialul Microsoft.

O alta lovitura data de Microsoft este aparitia misteriosului sofer de teste Stig, al publicatiei Top Gear, in campania de promovare a jocului Forza 4, o alta productie aflata in top 10.

In ciuda unor jocuri foarte bine primite de public, Microsoft a avut o perioada dificila la E3 2011, mai ales avand in vedere competitia venita din partea Sony si Nintendo. Si asta pentru ca a fost singurul dintre cei trei mari producatori de console care nu a venit cu niciun device nou.

Nintendo si-a promovat consola Wii U, iar Sony si-a promovat intens handheld-ul PlayStation Vita. Astfel, cel putin din punct de vedere al expunerii media referitoare la noi echipamente, gigantul software a ramas in urma celor doi competitori.
Totusi, a fost un „an al consolidarii pentru Microsoft”, dupa cum s-a exprimat Channell. „Trackingul cu ajutorul degetelor si scanarea obiectelor au fost discutate ca posibilitati reale abia dupa ce Kinect a fost anuntat initial sub numele de Natal. Desi Kinect Fun Labs reprezinta widget-uri demonstrative pentru acest dispozitiv, ele vor fi continuate cu alte informatii care vor fi de mare ajutor pentru developerii de jocuri”, a subliniat Channell.

Xbox Kinect dispune de o camera 3D si un software de recunoastere a gesturilor pentru a permite jucatorilor sa faca miscari naturale ale corpului in loc sa utilizeze controllere clasice. Astfel, jucatorul nu trebuie decat sa miste mainile in sensul dorit pentru a face personajul din jocul respectiv sa se miste intr-o directie sau alta.

Totusi, chiar daca nu a anuntat nimic oficial, au aparut zvonuri privind succesorul lui Xbox 360. Potrivit unui developer de jocuri, viitoarea consola va fi dezvaluita chiar la urmatoarea editie a E3, cea din 2012. In plus, persoana respectiva a dezvaluit ca participa chiar la dezvoltarea unuia dintre primele jocuri pentru respectivul device.

Programatorul respectiv, care detine o functie importanta la Crytek, a dezvaluit pentru publicatia Videogamer, preluata de Techradar, ca jocul TimeSplitters 4 este dezvoltat pentru urmatoarea consola Xbox. La acest proiect este folosit un software optimizat pentru DirectX 11.

Programatorul, care a lucrat la proiectul Crysis 2, a declarat ca Microsoft va anunta existenta unui nou Xbox in urmatoarele 12 luni, lasand sa se inteleaga ca o prezentare la E3 2012 este foarte probabila”, se arata in raportul preluat de Techradar. Potrivit sursei respective, desi nu s-a aflat nicio caracteristica a consolei respective, folosirea unui instrument optimizat pentru DirectX 11 va avea un efect pozitiv urias pentru calitatea vizuala a productiilor respective. Mai mult, Microsoft are toate sansele sa lanseze viitorul Xbox 360, care se va numi, cel mai probabil, Xbox 720, inaintea viitorului PlayStation 4.

Potrivit analistilor, miscarea Microsoft, de a nu anunta nimic nou in locul Xbox 360, arata increderea acestora in consola lansata in 2005. Se estimeaza ca, in prezent, sunt peste 53 milioane de console Xbox 360 in intreaga lume. Oficialii Crytek si Microsoft au refuzat sa faca un comentariu oficial pe marginea succesorului actualei console.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit