Destinatii turistice

Topul celor mai bune destintii turistice de pe glob. Pe ce loc se situeaza Romania

Publicat: 12 sept. 2019

Romania este la mijlocul clasamentului in topul celor mai bune destinatii turistice de pe glob, conform celui mai recent studiu realizat de Forumul Economic Mondial. Semn ca tara noastra mai are multe de pus la punct atunci cand vine vorba de turism. Insa sunt patru tari care stau perfect la acest capitol si atrag an de an turistii ca un magnet. 

Spania, Franta, Germania si Japonia sunt la egalitate si ocupa primul loc in topul celor mai atractive destinatii. Urmeaza Statele Unite ale Americii, in timp ce Marea Britanie ocupa locul trei. 

Desi tara noastra a urcat 12 pozitii fata de 2017, ocupam abia locul 56. Romania pierde teren atunci cand vine vorba de turism, mai ales din cauza infrastructurii care Lasa de dorit. Bulgaria si Ungaria stau mai bine. Sunt inaintea noastra, pe pozitia 45, respectiv pe 48. 

Cele mai putin atractive destinatii sunt cele din Africa, precum Liberia sau Ciad. Insa pe ultimul loc in clasament, pozitia 140, se afla Yemen, din cauza razboiului civil inceput in 2004. Topul a fost a realizat pe diverse criterii precum: resursele umane si piata muncii, politicile de turism, infrastructura sau resursele naturale si culturale. si a inclus 140 de tari. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit