Eveniment-Social

Topul celor mai bune scoli si licee realizat de Inspectoratul Scolar

Publicat: 11 sept. 2015
1

@ Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au prezentat, inainte de inceperea noului an scolar, unitatile de invatamant preuniversitar din municipiu si judet care s-au remarcat cu performante in intervalul 2014- 2015

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a prezentat, cu doua zile ramase pana la debutul noului an scolar, lista cu cele mai cautate si performante unitati de invatamant preuniversitar din judetul Iasi. Aceste scoli si licee sunt preferate de parinti, intrucat au un standard ridicat al calitatii educationale, iar parteneriatele scoala-familie-comunitate contribuie la calitatea acestora la fel de mult ca dotarea materiala si pregatirea profesionala a cadrelor didactice.

Citeste si: Acesta este ultimul clasament al celor mai bune si mai slabe scoli si licee din Iasi

Este vorba, in ordinea preferintelor si solicitarilor, despre colegiile nationale: National, Costache Negruzzi, Emil Racovita, Mihai Eminescu, Garabet Ibraileanu, Vasile Alecsandri, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, scolile gimnaziale: B. P. Hasdeu, Otilia Cazimir, Alexandru cel Bun, Stefan Barsanescu, Titu Maiorescu, Colegiul Economic Administrativ, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu si Colegiul Tehnic I. C. Stefanescu. Pe de alta parte, intr-un alt raport extrem de complet si realist cu privire la elemente ce tin tot de reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Iasi, prezentat la inceputul acestui an de prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ, au fost scoase la iveala si o serie de probleme grave.

Citeste si: Clasamentul celor mai bune colegii si licee iesene dupa admiterea la clasa a IX-a

Astfel, avand in vedere rezultatele obtinute de elevi si de liceeni la ultimele simulari ale examenelelor nationale, a fost intocmit si un top al scolilor gimnaziale si liceelor tehnologice cu rezultate foarte proaste. Este vorba de scolile gimnaziale din localitatile Glodenii Gandului si Butea, Liceul Tehnologic Gropnita, Scoala Gimnaziala Radeni, Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii Gheorghe Marzescu din municipiul Iasi, Scoala Gimnaziala Zmeu, Liceul Tehnologic Coarnele Caprei, Liceul Tehnologic Nicolae Balauta Scheia, Scoala Gimnaziala Ion Haulica Ipatele sau liceele tehnologice Dumitru Popa Mogosesti sau de Industrie Alimentara Tibana. De precizat ca aici, conform celor spuse tot de sefa ISJ, toate aceste unitati educationale din judet sunt in lichidare si s-ar putea transforma in simple scoli profesionale.
Comentarii
  • Ca de obicei scolile din judet nu sunt apreciate, astea nu exista pentru ISJ. Se aude de PASCANI, HIRLAU SAU TG> FRUMOS. Acolo nu se face carte in conceptia modernista a ISJ.Acele scoli sunt doar pentru ca exista copii in acele zone, altfel nu merita nici ceea mai mica apreciere. Pacat, de o asemenea mentalitate. In Germania, nimeni nu ar face asemenea clasamente ca sa nu mai vorbim de Filanda.De ce nu se vorbeste de rezultatele la testul PISa, ca sa vedem unde suntem situatii noi , ca tara.

  • Doamna asta a sărit din partid în partid ca să-ţi păstreze postul. Dovadă mai clară că învăţământul românescd e la cheremul politicului ce mai vreţi?Politicienii au stricat şi strică întenţionat învăţământul. Ţara are nevoie e analfabeţi, mână de lucru ieftină pentru cei bogaţi.

Adauga un comentariu