Actualitate

Topul celor mai bune si mai slabe scoli, licee si colegii din judetul Iasi

Publicat: 28 feb. 2016
1

@ Cu doar cateva saptamani ramase pana la inceperea celor mai importante testari nationale, atat la clasa a VIII-a cat si la a XII-a, Inspectoratul Scolar Judetean a publicat oficial datele legate de nivelul de pregatire al elevilor si liceenilor @ Astfel, conform ultimelor simulari, doar 45 la suta este promovabilitatea la Evaluarea Nationala si de 35.19 la suta la Bacalaureat

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) – Iasi a realizat un top al unitatilor de invatamant preuniversitar din judet, dupa sustinerea simularii examenelor nationale, Evaluarea Nationala (EN) si Bacalaureat din luna decembrie 2015, rezultatele fiind comparate cu cele inregistrate atat in 2013 cat si 2014. Concret, la disciplina Limba romana de la EN, promovabilitatea a fost de 59 la suta, respectiv 36 la suta la Matematica. In total, la nivelul judetului, 45 la suta a fost promovabilitatea finala.

Citeste si: Cifre teribile din sistemul de invatamant preuniversitar iesean. Totul apare intr-un document intern al ISJ – GALERIE FOTO, VIDEO

Topul unitatilor la Evaluarea Nationala

Pe acest plan, in top sapte unitati cu medii peste cinci la simularea Evaluarii Nationale EN, semestrul I din anul scolar 2015 – 2016 se afla colegiile: National – 99.44 la suta, Costache Negruzzi – 99.29 la suta, Emil Racovita – 99.20 la suta, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil – 98.80 la suta, Mihai Eminescu – 97.03 la suta, Stefan cel Mare din Harlau – 96.77 la suta, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – 96.12 la suta. La polul opus, cel mai mic procent de medii de 5.00 s-a inregistrat la scolile gimnaziale: Carmen Sylva din municipiul Iasi – 10 la suta, din Slobozia – 9.52 la suta, Buznea – 8.33 la suta, Scoala Profesionala Coarnele Caprei – opt la suta, Mironeasa – opt la suta, Strunga – 7.89 la suta, Oteleni – 6.90 la suta, Costache Antoniu Tiganasi – 6.78 la suta, Ion Neculce din municipiul Iasi – 5.88 la suta si Dimitrie Anghel din Cornesti – zero la suta. Pe de alta parte, cele mai bune rezultate din mediul rural iesean la EN au fost la: Vanatori cu 74 la suta note peste cinci, Tutora – 64 la suta si Valea Lupului cu 60 la suta. De asemenea, medii peste noua au obtinut 30 la suta dintre elevii de la Negruzzi, 29 la suta Emil Racovita si 27 la suta la National.

Citeste si: Totul despre simularea de la Iasi la Evaluarea Nationala si Bacalaureat – FOTO

Clasamentul colegiilor si liceelor la Bacalaureat

Mai departe, la simularea de la Bacalaureat, la un numar de 5.505 liceeni inscrisi, promovabilitate la nivelul judetului a fost de 35.19 la suta. In top, pe primele locuri, se afla colegiile: National cu o promovabilitatea de 96 la suta, Emil Racovita cu 91.15 la suta, Costache Negruzzi cu 85.60 la suta, Mihai Eminescu cu 84 la suta, Liceul Pedagogic Vasile Lupu cu 74.51 la suta, Liceul Teoretic Miron Costin – 66.90 la suta, Mihai Sadoveanu Pascani – 65.37 la suta, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – 56.25 la suta si Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil cu 55.33 la suta. In coada clasamentului se afla 12 unitati de invatamant preuniversitar, unde niciun candidat nu a promovat simularea la Bacalaureat din luna decembrie 2015. Este vorba de: Liceul Tehnologic Nicolae Iorga din Pascani, Liceul Tehnologic Lespezi, Liceul Tehnologic Petru Rares din Targu Frumos, Liceul Tehnologic Stefan cel Mare din Cotnari, Liceul Tehnologic Cozmesti, Liceul Tehnologic Focuri, Liceul Tehnologic Fantanele, Liceul Tehnologic Lungani, Liceul Tehnologic Stolniceni-Prajescu, Liceul Tehnologic Nicolae Balauta din Scheia, respectiv Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii din municipiul Iasi.

Citeste si: Topul celor mai bune si mai slabe licee si colegii din Iasi dupa rezultatele finale la BAC – FOTO

Comentarii
Adauga un comentariu