Stiri Turism

Topul celor mai buni clapari. Care sunt marcile de incredere

Publicat: 03 ian. 2012

Specialistii au evaluat claparii in functie de mai multe criterii, printre care izolarea termica si sustinerea piciorului. Concluziile arata ca produsele cele mai scumpe nu sunt neaparat si cele mai bune.

International Consumer Research& Testing
, consortiu international format din mai mult de 45 de organizatii de consumatori din lumea intreaga, a testat 20 de clapari, pentru a-i desemna pe cei mai buni. Cei situati pe primul loc costa 1.599 lei.

S-a evaluat echipamentul in functie de urmatoarele criterii: schi, viraje (transferul fortei in viraje), stabilitatea labei piciorului, sustinerea calcaiului, sustinerea piciorului, calitatea clapelor, deschidere/inchidere, mers/stat in picioare, descaltare/incaltare, izolare termica si confort ortopedic.

Produsele testate

Au fost evaluati clapari realizati de Atomic, Lange, Salomon, Dalbello, Lowa, Technica, Fisher, Nordica, Head si Rossignol.

La categoria „Mersul si statul in picioare”, pe primele locuri s-au clasat: Atomic Hawx 90 Woman, Lange Super exclusive, Lowa AM 110.

La criteriul „Izolare termica”, cele mai bune produse au fost desemnte: Head Vector 110, Tecnica Dragon 100 Ultrafit si Dalbello Axion 10.

Evaluarile au fost realizate in laboratoare acreditate din reteaua independenta de industrie din cadrul International Consumer Research&Testing.

„Rezultatele sunt oferite publicului din Romania de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, ANPCPPS Romania fiind membra ICRT”, a explicat Alexandra Machitescu, reprezentant al organizatiei.loading...

Adauga un comentariu