Actualitate

TOPUL celor mai cautate gradinite din municipiul Iasi. Atentie, parinti! ASTAZI vor fi publicate LISTELE copiilor ADMISI

Publicat: 17 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
TOPUL celor mai cautate gradinite din municipiul Iasi. Atentie parinti ASTAZI vor fi publicate LISTELE copiilor ADMISI
1

@ Emotii uriase pentru mii de parinti care si-au depus dosarele de inscrierea micutilor la gradinita! @ Astazi, la ora 15:00, unitatile de invatamant prescolar vor afisa listele finale cu copiii înscrisi/admisi la gradinita, pentru anul scolar 2019-2020, dupa prima etapa @ La Iasi au fost disponibile aproximativ 5.500 locuri la grupa mica @ Pe de alta parte, in TOPUL celor mai cautate gradinite s-au aflat, si anul acesta, cele cu program prelungit (GPP) nr. 1 si 14 din Pacurari, din Alexandru cel Bun, Podu Ros, CUG, Bulevardul Poitiers, Nicolina, Tatarasi sau Dacia, respectiv Copou si Centru (Gradinita „Sfantul Sava”) @ Urmeaza, pentru locurile ramase libere, o noua etapa de inscriere, intre 24 iunie si 26 iulie

In atentia a mii de parinti din municipiul Iasi. Chiar astazi, 18 iunie 2019, la ora 15:00, unitatile de invatamant prescolar vor afisa listele finale cu copiii înscrisi/admisi la gradinita, pentru anul scolar 2019-2020, dupa prima etapa. Aproximativ 5.500 locuri au fost disponibile, la grupa mica, in judetul Iasi.

Vezi si: Iata clasamentul scolilor si liceelor iesene, in functie de calitatea profesorilor

Orarul reînscrierilor/înscrierilor a fost stabilit de conducerea unitatii de învatamânt prescolar si va fi afisat, la loc vizibil, în fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia si, eventual, pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Vezi si: Mii de parinti vor citi asta! Topul gradinitelor si scolilor din Iasi

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regula, în ordinea descrescatoare a grupelor de vârsta, astfel: grupa mare, grupa mijlocie si grupa mica.

În situatia în care, într-o unitate de învatamânt, numarul cererilor de înscriere este mai mare decât numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Vezi si: Iata cate locuri vor fi la gradinite si clasa pregatitoare in acest an la Iasi

TOPUL celor mai cautate gradinite

Pe de alta parte, in TOPUL celor mai cautate gradinite s-au aflat, si anul acesta, cele cu program prelungit (GPP) nr. 1 si 14 din Pacurari, din Alexandru cel Bun, Podu Ros, CUG, Bulevardul Poitiers, Nicolina, Tatarasi sau Dacia, respectiv Copou si Centru (Gradinita „Sfantul Sava”). Aici, numarul cererilor este dublu fata de capacitatea unitatilor educationale. Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti); existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte; existenta unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învatamânt respectiva; existenta unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Vezi si: TOPUL celor MAI CAUTATE gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi. DATELE sunt ESENTIALE si VIZEAZA mii de parinti si copii

Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de învatamânt prescolar, aprobate de Consiliul de Administratie al acesteia si avizate de Inspectoratul Scolar Judetean, pâna la data de 18 mai) nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri.

Vezi si: DATE la ZI, despre inscrierile la clasa pregatitoare in unitatile educationale din judetul Iasi

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învatamânt va preciza documentele doveditoare pe care parintele trebuie sa le depuna în momentul completarii/validarii cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Pentru asigurarea transparentei procesului de reînscriere/inscriere, conducerile unitatilor de învatamânt prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numarul de copii pentru care a fost proiectata); numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2019-2020 (pe grupe de vârsta: mica, mijlocie, mare); criteriile generale si criteriile specifice pentru înscrierea copiilor; numarul de copii reînscrisi/înscrisi zilnic (în perioada stabilita) din totalul disponibil. Cifra de scolarizare pentru învatamântul prescolar asigura cuprinderea tuturor copiilor în gradinite.

Vezi si: Topul celor mai bune si cautate scoli iesene – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu