Destinatii turistice

Topul celor mai romantice orase din Europa Centrala. Americanii, uimiti de arhitectura medievala

Publicat: 22 apr. 2019

CNN a realizat un top al celor mai romantice 15 orase din Europa Centrala, in care au fost incluse mai multe asezari din Ungaria, Cehia si Polonia. Americanii se declara uimiti de „vederile pastorale, varfurile montane care taie respiratia si coastele spectaculoase” din regiune.

Cesky Krumlov, Cehia

Localizat in sudul Cehiei, acest orasel este perfect pentru o calatorie in doi. Potrivit CNN, oamenii care vor sa viziteze acest loc vor fi impresionati de castelul Cesky Krumlov si strazile orasului medieval, precum si muzeele si galeriile de arta.

Sopot, Polonia

Pe coasta de la Marea Baltica a Poloniei sunt asezate mai multe orase frumoase, iar Sopot, in viziunea americanilor, este cel mai impresionant din punct de vedere arhitectural.

„Orasul este un rai pentru cei care doresc sa aiba parte de momente romantice la malul marii”, arata redactorii topului.

Orasul are cladiri in stilul Art Nouveau, precum si o viata de noapte vibranta, cu foarte multe cluburi si baruri aflate la ultimele etaje.

Szentendre, Ungaria

Plin de galerii de arta si muzee, Szentendre este unul dintre cele mai romantice orase din Ungaria, arata americanii. Aflat pe malul Dunarii, asezarea este o destinatie foarte buna pentru „relaxare si inspiratie”.

Turistii pot cumpara tururi cu barca pe Dunare si se pot plimba pe strazile colorate ale orasului. Transportul este „foarte bun”, iar drumul cu trenul de la Budapesta este „foarte romantic”.

Krynica-Zdroj, Polonia

Krynica-Zdroj este un oras mult mai putin turistic decat multe altele din Polonia, insa acesta ramane unul dintre cele mai frumoase din tara aflata in centrul continentului. Cunoscut pentru izvoarele termale, Krynica-Zdroj este o destinatie perfecta pentru „o escapada de atmosfera”.

Aflat in vecinatatea muntilor Beskizi, turistii pot avea privelisti impresionante in timp ce savureaza o masa delicioasa la restaurantele rustice din zona.

Mikulv, Cehia

Mikulov este recomandat ca o destinatie de top pentru arhitectura sa impresionanta. Orasul gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din Europa, iar vizitatorii pot descoperi „secretele fabricarii vinului” intr-o crama care dateaza de la 1643.

Kazmierz Dolny, Polonia

Situat pe malurile raului Vistula, Kazimierz Dolny ar putea sa fie „cel mai bine pastrat secret al Poloniei”, arata site-ul CNN.

Oamenii se pot caza in casele aflate pe dealurile care inconjoara orasul si pot cumpara excursii de-a lungul raului. De altfel, turistii mai pot savura preparate traditionale „incredibile”.

Tokaj, Ungaria

Orasul este „mandria” Ungaria cand vine vorba de fabricarea vinului, cu marci care pot fi recunoscute in intreaga lume. Vizitatorii pot explora numeroasele crame subterane si pot admira arhitectura spectaculoasa a orasului.

Marianske Lazne, Cehia

CNN noteaza ca orasul Marianske Lazne a fost vizitat anterior de Imparatul Joseph I al Austriei si de compozitorul Frederic Chopin si arata ca acesta este locul perfect pentru oamenii care vor sa scape de agitatia marilor orase.

Orasul este incojurat de o padure vasta si izvoare termale. Totodata, in interior pot fi vizitate cateva cladiri istorice cu arhitectura neo-baroc si cateva parcuri amenajate la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Eger, Ungaria

Eger este cunoscut pentru vinul rosu, de o calitate extraordinara, dar si pentru baile sale termale. Fiind o fosta fortareata medievala, Eger asigura apararea regatului ungar de atacurile otomanilor.

Trencin, Slovacia

Acest fumos oras din Slovacia este definit, conform CNN, de o fortareata enorma, facandu-l o destinatie ideala pentru oamenii care iubesc istoria.

Castelul din Trencin este asezat in varful unui deal, iar din interiorul acestuia oamenii se pot bucura de privelisti care taie respiratia. Orasul vechi este de asemenea fascinant, oferind o atmosfera medievala.

Telc, Cehia

Orasul se afla sub protectia UNESCO si are cladiri in stilul baroc, colorate viu. In proximitatea centrului se afla mai multe cafenele de unde se pot savura preparate traditionale.

Banska Stiavnica, Slovacia

Asezat langa mai multe dealuri impadurite, localitatea se afla in centrul Slovaciei. Cladirile acesteia se afla sub protectia UNESCO, iar americanii scriu ca este ”o destinatie incantatoare”, cu un centru vechi perfect prezevat.

Sandomierz, Polonia

Micul oras aflat pe malurile raului Vistula (cel mai lung rau din Polonia), are toate ingredientele pentru o escapada romantica perfecta.

Centrul vechi este impresionant, avand un mozaic format din cladirile vechi si portile medievale, precum si castelele antice.

Balatonfured, Ungaria

Acest oras poate fi vizitat in toate perioadele anului, oferind vederi spectaculoase indiferent de anotimp. Orasul are numeroase bai termale, precum si localuri in care se pot savura preparate culinare unguresti. De asemenea, vara, turistii pot inchiria o ambarcatiune pentru a se plimba pe lacul din apropiere.loading...

Adauga un comentariu