Sport

Topul celor mai valoroși fotbaliști de la EURO U21! Ce echipă domină ierarhia și care e cel mai bine cotat jucător român

Publicat: 27 mart. 2021
Radu Drăgușin
Radu Drăgușin, cel mai bine cotat jucător român

Cele mai bune echipe naționale U21 ale continentului iau parte la EURO 2021. România este în compania selectă a reprezentativelor Franței, Angliei, Spaniei sau Olandei, însă cotele de piață ale elevilor lui Adrian Mutu sunt net inferioare starurilor de nivel mondial ale adversarelor.
Ediția din 2021 a Campionatului European de tineret este prima la care iau startul 16 reprezentative. România a remizat în primul joc de la turneul final, 1-1 cu Olanda, iar rezultatul este cu atât mai impresionant cu cât valoarea lotului selecționatei batave este de 10 ori mai mare decât cea a „tricolorilor mici” (194,2 milioane de euro – Olanda și doar 19,35 milioane de euro – România).

Radu Drăgușin, cel mai bine cotat jucător român

Selecționata U21 a Franței domină clasamentul celor mai valoroși fotbaliști de la EURO 2021. Șapte jucători din Hexagon se regăsesc în primii zece. Eduardo Camavinga, starul lui Rennes, disputat de toate marile cluburi ale Europei, este lider, urmat de coechipierul său, Jules Kounde, jucătorul de la Sevilla, și englezul Callum Hudson-Odoi.

Cel mai bine cotat fotbalist român este Radu Drăgușin, colegul lui Cristiano Ronaldo la Juventus, 3 milioane de euro. Pe poziția secundă în lotul României U21 este Darius Olaru (2 milioane de euro), mijlocașul lui FCSB, iar podiumul este încheiat de Olimpiu Moruțan, alt jucător al liderului Ligii 1, evaluat la 1,3 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Cota eroului României în meciul cu Olanda, Andrei Ciobanu, este de 1 milion de euro.
După remizăa, 1-1 cu Olanda, din confruntarea de debut, elevii lui Adrian Mutu și-au ridicat nivelul mental nu doar datorită punctului obținut cu o formație de top, ci și datorită jocului eficient.

Andrei Ciobanu și colegii lui au gestionat cu luciditate momentele grele ale partidei, au echilibrat rapid disputa și au arătat maturitate în joc. Fost selecționer al echipei de tineret, actual antrenor la Chindia Târgoviște, Emil Săndoi spune că echipa lui Adrian Mutu a știut cum să blocheze atacurile adversarilor, dar a demonstrat și curaj.

Emil Săndoi: „Am văzut o echipă națională disciplinată”

Ungaria a pierdut prima partidă jucată la Euro, 0-3 cu Germania, iar din punct de vedere psihologic, tricolorii vor porni cu un moral forte.

„La impresia artistică, Olanda a avut un plus față de noi, pentru că acesta este stilul lor de joc, cu posesie prelungită. Asta și grație calităților tehnice pe care le au jucătorii lor. Dar dacă ne gândim la ocaziile de gol, noi am fost mai periculoși. Am văzut o echipă a României disciplinată.
Chiar dacă a primit gol, a reușit să revină rapid în joc, într-un cuvânt o evoluție bună. E foarte important într-un turneu final să nu pierzi primul meci și mai ales când nu îl pierzi în fața Olandei. Cred că sunt multe plusuri. Și ca moral, și ca evoluție. Și ca revenire pe final de meci”, a punctat Săndoi, pentru Realitatea Sportivă.

„Per total, chiar dacă Olanda ne-a dominat și se vede că au jucători de o calitate tehnică nemaipomenită, a fost o dominare sterilă pe care echipa noastră a absorbit-o fără mari probleme.
Olanda nu a avut ocazii mari de a marca, ci doar oportunități. Iar pe final am văzut o echipă a României mult mai îndrăzneață, se vedea că este mai periculoasă pentru că în ultimele 15 minute am împins jocul în jumătatea lor de teren. Le-a fost destul de greu să iasă, au făcut-o doar cu pase lungi”, a mai spus fostul component al României la Campionatul Mondial din 1990.

Programul României U21 la Euro 2021

S-au jucat: România U21 – Olanda U21 1-1, Ungaria U21 – Germania U21 0-3
27 martie, 19:00: Ungaria U21 – România U21
30 martie, 19:00: Germania U21 – România U21

Clasament Grupa A, EURO 2021:

1. Germania U21 – 3p
2. România U21 – 1p
3. Olanda U21 – 1p
4. Ungaria U21 – 0p
Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie

Adauga un comentariu