National

Topul celor mai vizitate orase din Romania. Unde au fost cei mai multi turisti straini

Publicat: 14 apr. 2019
1

Romania isi castiga incet, dar sigur, locul pe harta turistica a Europei. Avem de la an la an tot mai multi oaspeti de peste hotare. Din cei aproape 13 milioane de turisti care au vizitat anul trecut tara noastra, 20% au fost straini. 

Vin aici atrasi de viata de noapte si obiectivele faimoase din Bucuresti, Brasov si Constanta. Dar cauta in Romania si colturi de Rai, precum peisajele unice ascunse intr-un mic sat din inima Transilvaniei. 

Comuna Racos, judetul Brasov. O localitate cu putin peste doua mii de locuitori, inconjurata de minuni naturale. Un lac de smarald se afla la nici un kilometru departare de mica asezare transilvaneana.

Lacul s-a format intr-o fosta cariera, iar dupa ce exploatarea a fost oprita, aici s-au strans ape de la ploi si de la topirea zapezilor. Lacul are 10 metri adancime, iar numele ii provine de la culoarea superba de smarald a apei. 

Tot aici se afla si ultimul vulcan care a erupt vreodata in Romania. Craterul sau stins ofera acum privelisti care iti taie rasuflarea. Lava racita rapid a lasat in urma o alta minune geologica. 

Vezi si: Tara in care se moare de prea multa munca da concediu fortat. Angajatii il refuza

Mama Natura a avut grija sa ciopleasca exact ca un mester iscusit coloane inalte de bazalt ce ating chiar si 15 metri inaltime. Acestea stau marturie a activitatii vulcanice din Racos. 

Frumusetea naturii, ospitalitatea gazdelor din sat si castelul fortificat atrag aici in fiecare an 4.000 de turisti. Intregul judet  se afla in topul celor mai vizitate zone din Romania. Doar in orasul Brasov, au ajuns in 2018  peste un milion trei sute de mii de turisti. Mai mult decat in Sibiu, Cluj si Constanta. Cel mai mare oras de la malul marii e pe podium. 

Bucurestiul ocupa primul loc in topul oraselor turistice din tara. Din cei peste doua milioane de oameni care au vizitat Capitala, putin peste un milion doua sute de mii au fost turisti straini. Iar 90 la suta dintre ei au venit in Piata Constitutiei pentru a vedea cel putin o data Palatul Parlamentului.

Anul trecut, in Romania s-au cazat peste 12 milioane 800 de mii de turisti. Cu aproape 750 de mii mai multi ca in 2017.
Adauga un comentariu