News Flash:

Topul facultatilor dupa media de admitere

31 Iulie 2005
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
•Tinerii vor sa devina vedete mass-media •Ultima medie de admitere la Jurnalistica este de 9.64 •Pe cel de-al doilea loc este situata Facultatea de Drept, unde ultimul candidat admis pe locurile fara taxa are media 9.47

In ierarhia celor mai bune facultati conduce Facultatea de Litere, cu domeniul de licenta Stiinte ale comunicarii, Jurnalistica, unde ultima medie de admitere este de 9.64. Pe cel de-al doilea loc este situata Facultatea de Drept, unde ultimul candidat admis pe locurile fara taxa are media 9.47. Nici la capitolul studii cu taxa nu a fost admis oricine, la Drept ultima medie la taxa este de 9.10. Anul acesta, singura facultate unde s-a intrat cu media zece a fost Informatica. Tot Facultatea de Informatica este pe al treilea loc in topul facultatilor din cadrul Universitatii Al. I. Cuza (UAIC), ultima medie pentru locurile de la buget fiind de 9.43. Ierarhia facultatilor, оn functie de ultima medie de admitere la locurile pentru buget, continua cu media 9.42 la Geografie – Geologie, 9.4 la Psihologie si Stiintele Educatiei, urmeaza Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor cu 9.29, Istoria cu 9.2, Facultatea de Biologie are ultimul admis cu media 9,1. La polul pus este Facultatea de Fizica, unde au fost admisi la buget candidatii cu media 5.97. Aceasta este urmata de Domeniul Stiinte ale Educatiei din cadrul Psihologiei, cu media 6.42, urmeaza Teologia Ortodoxa, unde s-a intrat cu 6.52 si Chimia cu 6.79 ultima medie de admitere.

Situatie

Оn total, au fost depuse 15.185 de dosare, o cifra apropiata de cea din anul trecut, cand au fost оnregistrati 15.262 de оnscrisi. Potrivit datelor furnizate de Compartimentul de Statistica si Informatizare, numarul real al candidatilor a fost de 11.345 de tineri, mai multi dintre acestia depunandu-si dosarele de candidatura pentru mai multe specializari. Peste 8.000 de candidati sunt femei, sexul masculin avand o proportie de 26,2 la suta din numarul total al оnscrisilor. Ieri, 14 dintre cele 15 facultati ale UAIC aveau rezultatele admiterii afisate. Astazi sunt asteptate rezultatele si la Facultatea de Filosofie. La doua facultati nu s-au ocupat locurile de la buget, pentru domeniul Stiinte ale Educatiei au ramas 13 locuri, iar la Fizica 34 locuri. Acestea vor fi scoase la concurs in sesiunea de toamna a admiterii.
Marilena ROJNITA

Bilantul inscrierilor pentru admiterea la Universitatea Tehnica

Facultatile Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (UTI) au pus punct inscrierilor din sesiunea din vara. Ieri a fost ultima zi in care absolventii unui liceu au avut posibilitatea sa se inscrie la una dintre aceste facultati. Dupa 14 zile de inscrieri, nu mai putin de 6.062 candidati au depus dosarele pentru a deveni studenti ai Universitatii Tehnice. Numarul total de locuri la buget pe intreaga universitate a fost de 2.700, din care rezulta o concurenta medie de 2,24 candidati pe loc. De asemenea, la concurs au mai fost scoase 1.664 locuri cu taxa. La cele mai multe dintre facultati vor fi afisate rezultatele maine, dar sunt si trei facultati care si-au selectat deja viitorii studenti si au afisat rezultatele. Este vorba despre Facultatile de Arhitectura, Electronica si Telecomunicatii (ETC) si cea de Automatica si Calculatoare (AC). Admiterea la aceste trei facultati a fost pe baza de test sau proba practica (la Arhitectura) si deja au fost afisate rezultatele. Ultima medie de admitere la AC a fost 5,92 la buget si 5,07 la cu taxa. La ETC, ultima medie de admitere la buget a fost 6,65, iar la taxa, ultima medie de admitere a fost 5.00. La Arhitectura, ultima medie de admitere la buget a fost 7,57, iar la taxa a fost 7,28. La AC au mai ramas 21 de locuri libere pentru locurile cu taxa iar la ETC au mai ramas 49, pentru care va mai fi organizata inca o sesiune de admitere in toamna. Cea mai mare concurenta la celelalte facultati a fost la Constructii, unde nu mai putin de 1.731 de candidati s-au inscris pentru cele 465 de locuri, de unde a reiesit o concurenta de 3,72 candidati pe loc. Cea mai mica concurenta este la Facultatea de Mecanica, unde s-au inscris 332 candidati pe 256 de locuri, ceea ce inseamna o concurenta de 1,29 candidati pe loc.
Silviu DASCALU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013929 (s)