Magazin

Topul marcilor auto dupa rezistenta la gropi

Publicat: 27 dec. 2011
1

O companie britanica a avut ideea de a analiza facturile masinilor din service si procesele verbale ale asiguratorilor si de a face un top al rezistentei suspensiilor, axelor, jantelor si pneurilor la gropi. Surprizele sunt mari.

Desi poate parea greu de crezut, gropile din asfalt nu ne dau batai de cap doar noua, ci si soferilor din tari ultradezvoltate, precum Marea Britanie. Însa, spre deosebire de ignoranta la care suntem supusi în aceste cazuri în România, soferii britanici primesc rapoarte din partea companiilor de asigurari care anunta, de exemplu, care sosele trebuie evitate sau care este factura medie pentru reparatii la masini din cauza gropilor. Ei bine, ultimul set de sfaturi de acest tip vine din partea Warranty Direct, care a întocmit un top interesant al masinilor care rezista cel mai bine la gropi.

JAPONEZII SI COREENII, ÎN TOP

În topul rezistentei la gropi stau modelele marcii Honda. Conform statisticilor din Marea Britanie, doar 1.4% dintre modelele Honda au suferit daune majore cauzate de gropile din asfalt. În analiza companiei britanice au intrat daune la nivelul suspensiilor, al axelor si al jantelor si pneurilor.
Pe locurile imediat urmatoare în clasament s-au situat Toyota si Hyundai, ambele marci fiind cotate cu sanse foarte mici de a suferi daune din cauza gropilor din asfalt. Foarte interesant este faptul ca 8 din primele 10 marci în acest clasament al „rezistentei la gropi” sunt asiatice. Singurii „intrusi”: Mini (locul 7) si Ford (locul 9).

MARCILE PREMIUM, LA COADA

De cealalta parte, pe ultimele pozitii sunt situate în general marci premium sau cu modele scumpe. Motivul principal: posesorii acestor modele prefera jantele de dimensiuni mai mari, iar acestea sunt mai predispuse la daune de acest tip. Pe ultima pozitie a topului se claseaza Chrysler, marca ale carei masini au 12.2% sanse sa ajunga la service cu probleme mari cauzate de gropi. Urmeaza, pe rând, Smart, Mercedes, Land Rover si Jaguar. Per total, media din Marea Britanie arata ca 6% dintre masinile de pe strazile din Albion au sanse sa ajunga în service cu daune majore la trenul de rulare. „Am descoperit faptul ca unele marci produc masini care au capacitatea de a absoarbe mai usor chiar si cele mai severe cratere din asfalt, în timp ce alte marci nu vin cu solutii atât de demne de încredere. Surprinzator este faptul ca producatorii de top sunt la cel putin la fel de vulnerabili, sau în unele cazuri mult mai vulnerabili în comparatie cu cei de volum”, sustine Duncan McClure, coordonatorul studiului.

Topul marcilor dupa rezistenta la gropi

Cele mai bune   

  1. Honda
  2. Toyota   
  3. Hyundai
  4. NISSAN   
  5. KIA   
  6. MITSUBISHI   
  7. MINI   
  8. SUZUKI   
  9. FORD   
10. MAZDA   

Cele mai proaste

  1. CHRYSLER
  2. SMART
  3. MERCEDES-BENZ
  4. LAND ROVER
  5. JAGUAR
  6. SAAB
  7. FIAT
  8. BMW
  9. SEAT
10. VAUXHALL (OPEL)

Adauga un comentariu