Magazin

Topul superstitiilor legate de nunta. Ce trebuie sa faci pentru o casnicie fericita

Publicat: 07 iun. 2013
Multe dintre obiceiurile de la nunta sunt dictate de moda, in timp ce altele tin de traditii. Indiferent daca tinerii aleg o ceremonie traditionala sau una moderna, cel putin unul dintre parteneri va respecta anumite mici ritualuri, pentru ca viata in doi sa nu fie umbrita de nici un eveniment neplacut.

Exista mai multe superstitii care guverneaza nuntile si, cu toate ca multe dintre ele nu au nici o legatura cu realitatea, de cele mai multe ori nu sunt ignorate. Iata care sunt cele mai des intalnite superstitii referitoare la nunta.
 

1. Daca mirele vede rochia de mireasa inainte de a intra in biserica, viata in doi va fi nefericita.
2. Daca un pahar sau o farfurie s-au spart in timpul petrecerii, casnicia va fi fericita.
3. La biserica, daca in aceeasi zi au loc mai multe nunti, miresele nu trebuie sa se zareasca una pe alta la iesirea din biserica, pentru ca vor avea ghinion.
4. Mireasa trebuie sa poarte in ziua nuntii ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru, iar atunci casnicia ei va fi lunga si fericita.
5. Miresele pot scrie pe pantof, inainte de nunta, numele prietenelor nemaritate, iar numele care va ramane scris pana la sfarsitul petrecerii va indica persoana care se va marita urmatoarea.
6. Cel care-l calca primul pe picior pe partener in timpul cununiei religioase, acela va conduce in cuplu.
7. La nunta nu e bine sa porti pantofi decupati ori sandale caci iti „iese” norocul printre degete.
8. Daca voalul de nunta a fost daruit de o mireasa fericita se crede ca aduce noroc.
9. Nu este bine ca mireasa sa isi schimbe pantofii in ziua sau in noaptea nuntii, pentru a nu-si schimba mai apoi si barbatul.
10. Intotdeauna mirii trebuie sa taie tortul impreuna pentru a trai in pace timp indelungat.

Sursa: rtv.netloading...

Adauga un comentariu