Actualitate

Tort de biscuiti de post. Este delicios, se face rapid si nu necesita coacere

Publicat: 22 nov. 2018
17

Pentru ca ne aflam in Postul Craciunului, va propunem o reteta de tort de biscuiti de post, delicios si usor de pregatit. Suntem siguri ca o sa va placa.

Ingrediente:

– 1/2 kg biscuiti de post

– 1 pachet de margarina

– 150 g zahar pudra

– 150 g nuca macinata

– 3 linguri de cacao

– 2 lingurite de esenta de rom

– 1 plic de zahar vanilat

– o ciocolata neagra de post (de menaj)

Mod de preparare:

Scoatem margarina din frigider si o lasam cateva minute la temperatura camerei ca sa se inmoaie putin.

Intr-o craticioara punem 2 linguri de apa si cele 3 linguri de cacao si asteptam sa se lege, formandu-se o esenta de cacao. Dupa aceasta se opreste focul si se lasa la racit.

Urmatorul pas este sa se amestece margarina cu zaharul pudra pana cand compozitia va deveni cremoasa.

Peste aceasta crema veti adauga urmatoarele: esenta de cacao, zaharul vanilat, esenta de rom si nucile macinate. Veti amesteca bine pana se va omogeniza.

Luati apoi o tava si asezati prima oara un strat de biscuiti pe care-l veti unge cu un strat de crema. Continuati asa pentru a obtine un tort din cinci straturi de biscuiti si patru straturi de crema.

Dupa aceea, puneti intr-o cratita ciocolata la topit peste care adaugati o lingurita de margarina. Turnati aceasta crema de ciocolata peste tort pentru a-l glazura.

La final, il puteti decora cu bucati de ciocolata de post, nuci, migdale sau fistic si felii de mandarine.

Pofta buna!





Adauga un comentariu