Dulciuri

Tort de post cu gem de caise

Publicat: 31 mart. 2011
2

Mod de preparare:

Margarina se freaca foarte bine cu zaharul.
Se adauga faina, apa, sarea si nucile. Se face un aluat care se tine acoperit, la rece, timp de 1h. Se imparte in 3-4 poarti.
Fiecare parte se intinde pe fundul formei de tort, presarat cu faina. Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit.
Cand sunt gata, se desprind cu grija cu un cutit ascutit. Intre foile coapte, se pune un strat subtire de crema de gem si se presara nuca coapta. Se poate adauga o glazura.

Ingrediente:

Blat:
150 g faina
150 g margarina
150 g zahar
150 g nuca macinata
1 lingura apa
Putina sare
1 pachetel cu zahar vanilat

Umplutura:
250 g de gem de caise sau marmelada cu 100 g nuci pisate




Adauga un comentariu