Dulciuri

Tort Dobos – Reteta delicioasa

Publicat: 11 feb. 2016

Ingrediente:

Pentru foi:
100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua

Pentru crema:
1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa

Pentru glazura:
20 ml smantana
200 gr zahar

Mod de preparare:

Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.
Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.
Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.

Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.

sursa: a1



loading...

Adauga un comentariu