Dulciuri

Tort „Inimioara”

Publicat: 08 apr. 2011
2

Ingrediente:

Aluat:
3 oua,
150 g de zahar,
2 lingurite zahar de vanilie,
200 g smantana (10-20%),
150 g lapte condensat (nu fiert),
3 linguri de cacao,
200-250 g faina,
2 lingurite praf de copt.

Crema:
250 g mascarpone (sau Almette fara aditivi alimentari),
500 ml frisca 33-35%,
150 g de zahar,
compot de caise (aproximativ un borcan de 580 ml).

Optional: capsuni, jeleu pentru tort, migdale

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zahar si zaharul vanilat.
Se adauga smântâna, laptele condensat si cacao, se amesteca bine
Se adauga praf de copt si faina si se framânta aluatul.

Se unge forma în forma de inima cu unt.
Se toarna jumatate din aluat.
Se da la cuptor timp de 25-30 minute la temperatura de 180 grade.
Se coc doua blaturi.

Pentru crema:
Caisele din compot se taie cubulete.
Se bate frisca cu zahar.
Se adauga Mascarpone si se amesteca cu lingura.
Se adauga caisele si din nou se amesteca.
Blatul copt se taie în doua, într-un final sa iasa 4 prajituri.
Fiecare blat se stropeste cu 5-7 linguri de compot.

Se unge primul blat cu 1/3 din crema.
Se acopera cu urmatorul blat si iar se unge cu crema, repetati procedura si cu celelalte prajituri.
Se înfrumuseteaza dupa dorinta.
Ungeti cu crema si sa presurati cu petale de migdale partile laterale ale tortului.
Deasupra se pun capsunele taiate, peste ele turnati jeleu pentru tort.

Tortul se da la frigider minimum 6 ore.




Adauga un comentariu