Culinar

Tort pentru copii: Rețetă de tort cu căpșuni și cremă de vanilie, ideală pentru ziua de naștere a unei fete

Publicat: 20 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tort pentru copii Rețetă de tort cu căpșuni și cremă de vanilie ideală pentru ziua de naștere a unei fete
Este o rețetă complexă, cu căpșuni și cremă de vanilie, dar nu oricum, ci în stil Fraisier.

Cauți de zor o rețetă de tort pentru copii și nu găsești? Căutarea a luat sfârșit, fiindcă ți-am pregătit o rețetă cu căpșuni și cremă de vanilie, ideală pentru ziua de naștere a unei fete.

Dacă vrei să îi faci o surpriză fetiței tale, cu ocazia zilei de naștere sau, de ce nu, pentru ziua de nume, îți vom arăta cum să prepari un tort delicios și arătos. Este o rețetă complexă, cu căpșuni și cremă de vanilie, dar nu oricum, ci în stil Fraisier. Acest desert va fi apreciat de întreaga familie și chiar și de musafirii nepoftiți. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să îl prepari.

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie. Rețetă ideală pentru copii, băieți sau fete

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de: pentru blat – 3 ouă, un praf de sare, 70 g zahăr tos, 75 g făină albă tip 000; pentru sirop – 80 ml apă, 40 g zahăr tos, 1 lingură esență de vanilie, coaja răzuită de la o jumătate de lămâie; pentru crema de vanilie cu frișcă – 500 ml lapte, 1 lingură extract de vanilie, 6 gălbenușuri, 60 g amidon de porumb, 150 g zahăr tos, 10 g gelatină, 50 ml apă rece, 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime, 50 g zahăr pudră; pentru tapetat tava și jeleul de căpșuni – 500 g căpșuni, 100 g zahăr tos, 10 g gelatină, 50 ml apă.

Acum că am stabilit care sunt ingredientele, haideți să trecem la modul de preparare.

Mod de preparare pentru blat

Bateți albușurile cu un praf de sare, până se formează valuri pufoase. Treptat, adăugați zahăr și bateți, până când obțineți o bezea tare și lucioasă. Acum adăugați gălbenușurile și amestecați cu mișcări ușoare. Încorporați și făina cernută în două tranșe cu mișcări de jos în sus. Când compoziția s-a omogenizat, turnați-o într-o tavă rotundă cu fund detașabil de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lăsați-o 22-25 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoateți tava din cuptor și nu scoateți blatul decât după 10 minute. Răsturnați-l apoi pe un grătar și lăsați-l la răcit, la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru frișcă

Bateți frișca până când se formează valuri pufoase, Adăugați zahărul pudră și mai bateți puțin. Nu foarte mult, pentru că riscați să se taie. Lăsați-o la rece, până când va fi nevoie să o folosiți.

Mod de preparare pentru crema de vanilie

Puneți gelatina la hidratat în apă rece. Amestecați laptele (400 ml) cu extractul de vanilie, sarea și zahărul și puneți totul la fiert.

Între timp, amestecați gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă, turnați-l peste compoziție și amestecați energic. Fierbeți totul la foc mic, până când observați că se îngroașă. Lați compoziția să se răcească la temperatura camerei, amestecând din când în când.

Mod de preparare pentru sirop

Puneți apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dați totul în clocot. Lăsați apoi compoziția să se răcească complet.

Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni

Dați deoparte 10-12 căpșuni medii. Puneți gelatina la hidratat în apă. Restul căpșunelor trebuie tăiate și puse, la un loc cu zahărul, pe foc, până când se înmoaie și lasă lichid.

Ajutați-vă de un blender și mixați, până când obțineți un piure. Fierbeți acest piure 2-3 minute, după care puneți gelatina hidratată și încălzită.

Asamblarea tortului cu căpșuni și vanilie

Tăiați căpșunile rămase în două, apoi tăiați blatul în două părți egale. Încorporați gelatina hidratată și frișca în crema de vanilie, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. Opriți 7-8 linguri din crema obținută.

Puneți blatul într-un inel și însiropați-l. Apoi, puneți trei linguri de cremă, după care o nivelați. Aranjați căpșunile pe toată circumferința inelului cu partea tăiată spre exterior. Turnați crema care v-a mai rămas și nivelați-o. Puneți apoi cel de-al doilea blat și însiropați-l. Turnați deasupra cele 7-8 linguri de cremă. Peste crema de vanilie turnați jeleul de căpșuni și aranjați-l cu ajutorul unei spatule.

Tortul este gata! Mai trebuie să îl lăsați minim șase ore la frigider sau, și mai bine, peste noapte. Apoi, înfășurați în jurul inelului niște prosoape umezite cu apă fierbinte și scoateți inelul cu grijă. Acum este gata de servit.

Poftă bună!

tort de căpșuni

Adauga un comentariu