Culinar

Tort răcoritor de vară cu vișine și zmeură. Un desert dulce-acrișor potrivit pentru zilele toride

Publicat: 20 iun. 2022
o felie de tort racoritor de vara cu visine si zmeura
Un tort răcoritor de vară ce este perfect pentru zilele călduroase este cel de vișine și zmeură

Dacă vă doriți un tort răcoritor de vară, cel de vișine și zmeură este perfect. Acesta are un blat moale și aromat din cauza siropului folosit. Mai mult de atât, desertul este dulce-acrișor și este ideal pentru zilele toride. 

Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie de două tipuri de cremă, frișcă și blat. Desertul se poate găti la orice eveniment fiind extrem de delicios și aspectuos. Alături de el puteți bea un sirop de căpșuni.

Tort răcoritor de vară cu vișine și zmeură, ingrediente necesare

Un tort răcoritor de vară ce merită încercat este cel din vișine și zmeură. Acesta este foarte gustos și parfumat din cauza fructele de sezon. Rețeta este una simplă și rapidă. La final, veți obține un desert cremos, pufos și aromat. Pentru prepararea blatului veți avea nevoie de o esență de vanilie, 8 linguri de făină, 6 ouă, un plic de praf de copt, două linguri de ulei, 6 linguri de zahăr și coaja rasă de la o portocală. La final, veți obține un aluat ce va avea o consistență moale.

 Tortul va avea două creme. Una dintre ele va fi realizată din 200 grame de frișcă și 200 grame de jeleu sau gem de zmeură. Pentru cea de-a doua veți avea nevoie de 150 mililitri de apă, un plic de gelatină, o jumătate de kilogram de vișine fără sâmburi, două linguri de zahăr și 50 mililitri de sirop de vișine. Tortul va fi acoperit la final de frișcă. Aceasta va fi pregătită din 6 linguri de zahăr pudră și 500 mililitri de smântână neîndulcită.

Cum se prepară blatul și crema pentru tort

Într-un bol veți separa albușurile de gălbenușuri, apoi veți mixa cu un praf de sare albușurile. Când observați că volumul va fi dublat, se va adăuga treptat zahărul, apoi se va mixa în continuare. La final, va trebui să obțineți o bezea fermă ce nu cade din bol. Se vor pune coaja rasa de la portocală, praful de copt și esența de vanilie. Cu ajutorul unei spatule se va amesteca de sus în jos cu mișcări ușoare. Într-un alt bol, se vor mixa gălbenușurile împreună cu uleiul, până ce compoziția rezultată este omogenă. Se vor încorpora treptat gălbenușurile cu bezeaua cu mișcări de sus în jos. 

Făina va fi pusă în același mod. La final, se va obține un aluat moale ce se va turnat într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt sau făină. Cuptorul va trebui preîncălzit la 160 de grade. Blatul va fi gata în 15-20 minute, dar pentru a vă asigura că nu este crud se recomandă să îl încercați cu o scobitoare. Între timp, veți scoate sâmburii din vișine, apoi veți pune fructele la scurs, la rece. Zeama rezultată, o puteți folosi pentru a înmuia blatul. Dacă optați pentru acest lucru, nu veți mai pregăti siropul din apă. Pentru frișcă, smântâna va trebui să fie foarte rece. Se va bate împreună cu zaharul, urmând instrucțiunile de pe cutie. După ce ați scos blatul din cuptor, se va lăsa să se răcească, apoi se va tăia în trei bucăți.

Într-o formă pentru tort sau pe un platou se va așeza primul strat de blat, apoi se va turna frișca amestecată cu jeleul de zmeură. Se pune al doilea strat de blat și se presează ușor. A doua cremă va fi realizată într-o oală din zahăr, zeama vișinelor, fructele fără sâmburi și gelatina dizolvată în două linguri de apă. Se va lăsa la foc mic în timp ce amestecați ușor. Nu trebuie să lăsați prea mult timp. După ce jeleul se va răci se va pune peste al doilea strat. Se adaugă și ultimul strat de blat, apoi se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la rece pentru trei ore. La final, se poate decora cu frișcă și fructe de sezon.

Un tort răcoritor de vară ce este perfect pentru zilele călduroase este cel de vișine și zmeură. Un alt desert ce merită încercat este prăjitura cu mascarpone și căpșuni.
Adauga un comentariu