Aperitive

Tortilla de cartofi

Publicat: 01 iun. 2011

Ingrediente:

4 cartofi
1 ceapa
8 oua
1-2 cani ulei de masline (cu gust neutru)
1 fasie coaja de lamaie
sare
piper

Mod de preparare:

Se taie cartofii felii subtiri. Daca puneti ceapa, taiati-o si pe ea felii la fel de subtiri. Se pune ulei la incalzit si, cand e cald, se adauga cartofii, ceapa si coaja de lamaie. Uleiul trebuie sa fie suficient incat sa acopere cartofii. „Fierbeti” totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 de minute, pana cartofii sunt facuti. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte, pentru ca acum doar inabusim cartofii, nu-i prajim. Scoateti cartofii intr-o sita si lasati-i sa se scurga de ulei. Bateti ouale cu sare si piper. Puneti mai multa sare, fiindca vor veni si cartofii in compozitie. Adaugati cartofii peste oua si amestecati bine.
Intr-o tigaie de 25 cm diametru incingeti 1-2 linguri ulei (din cel folosit la cartofi). Adaugati in tigaie compozitia de oua si cartofi. Coaceti omleta la foc mic timp de 5 minute, pana se rumeneste frumos pe fund. Puneti o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura rasturnati omleta pe ea. Asezati tigaia inapoi pe foc si incingeti 1 lingura ulei. Lasati sa „curga” omleta de pe farfurie in tigaie. Prajiti pe a doua parte, tot la foc mic, timp de 5-7 minute (dupa cum va place de facut oul). Cu un cutit puteti strapunge putin omleta sa vedeti cum e in centru.
Rasturnati omleta pe farfurie si taiati-o in 4 (daca e pentru micul dejun) sau cubulete cand s-a racorit un pic (daca o serviti ca aperitiv).

sursa articol: http://www.e-retete.ro
sursa fotografie: http://www.retete-on-line.ro



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit