Actualitate

Tot ce nu stiai despre spirtul medicinal. Cateva motive importante pentru care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

Publicat: 12 feb. 2020
Ce nu ştiai despre spirtul medicinal
Ce nu ştiai despre spirtul medicinal

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal. Cu toții știm că spirtul medicinal este un excelent dezinfectant, însă acesta ascunde şi alte secrete mai puțin cunoscute. Astfel, te ajuta la curăţenie, atunci când nimic pare că nu mai funcţionează. Ba chiar elimină cele mai dificile pete, dar şi mirosurile neplăcute.

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva trucuri pe care le putem face cu doar câteva picături de alcool sanitar!

Înlocuieşte deodorantul

Ai uitat să te dai cu deodorant înainte să pleci de acasă? Ei bine, dacă ai spirt la îndemâna te poate salva! Alcoolul sanitar va neutraliza bacteriile care cauzează mirosul neplăcut. Însă trebuie să ştii că aceasta nu este o soluţie pe termen lung, pentru că îţi poate irita pielea.

Lichid pentru spălarea parbrizului

Dacă vrei să obţii un produs pentru ştergerea parbrizului, inclusiv iarna, spirtul medicinal te scoate din impas. Pune un sfert de cană de spirt într-un vas mai mare, adaugă o cană cu apa şi două linguriţe de detergent lichid. Astfel, ai obținut o soluție eficientă pentru spălarea parbrizului.

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal. Dezinfectează încălţămintea sport

Dacă pantofii sport au un miros urât, poţi rezolva problema cu puţin spirt. Curăță delicat cu o bucată de cârpă îmbibată în spirt sau poţi utiliza un recipient cu pulverizator. După ce te-ai asigurat ca soluţia a ajuns peste tot în interiorul pantofilor, pune-i afara, pe balcon sau terasa, la uscat!

Te scapă de mirosul de usturoi de pe mâini

Ai curăţat usturoi pentru mujdei sau l-ai tocat pentru a-l adăuga în mâncare? Cu siguranţă, mânile tale au un miros destul de supărător. Însă pentru aceastâ problemâ poţi folosi cu încredere spirtul! Toarnă puţin pe palme şi freacă apoi mânile. La sfârşit, după ce spirtul s-a evaporat, spală-te cu săpun. Mirosul înţepător va dispărea.

Scoate petele de iarbă de pe haine

Dacă şi tu te confrunţi cu îmbacaminte pătată cu iarbă, trebuie doar să torni câteva picături de spirt pe pată. Apoi, după 10 minute poți spăla hainele cum o faci în mod obişnuit.

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal. Lărgeşte încălţămintea

Îmbibă cu spirt două şosete, apoi introdu-le în interiorul pantofilor. Sub acţiunea alcoolului, pielea naturală se va lăsa, devenind mai flexibilă şi mai moale.

Curăță eficient electrocasnicele

Spirtul va îndepărta orice urmă de pată, de la cele de degete, până la grăsimi. Nu trebuie decât să înmoi o cârpă în spirt şi să freci uşor zonele murdare. Rezultatul va fi satisfăcător.

Curăță pantofii din piele

Pantofii din piele naturală sau sintetică pot căpăta un luciu special dacă după curăţare îi ştergi cu spirt.

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal. Curăță geamurile

Sticla ferestrelor tale va fi şi mai curată dacă vei folosi la curăţarea lor o soluţie pe bază de spirt, amoniac şi detergent.

Dezinfectează obiectele sanitare

Obiectele sanitare din baie pot fi curăţate cu ajutorul spirtului. Astfel vei scăpa de depuneri de calcar, pete de rugină, de apă sau chiar de mucegai!

Elimină petele de ceai, marker permanent sau cerneală

În cazul petelor de cerneală, marker sau ceai, spirtul acţionează la fel ca un agent de curăţare! Tot ce trebuie să faci este să amesteci spirt cu puţină apă şi să aplici soluţia pe zonele pătate de pe haine. După aplicare, spală rufele ca de obicei.

Îndepărtează oja

Dacă acetona îţi dă bătăi de cap din cauza mirosului, poţi încerca spirtul. Însă trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, pentru că procesul de îndepărtare va dura mai mult decât te aştepți.

Ce nu ştiai despre spirtul medicinal. Te scapă de acarieni

Umple o sticlă cu pulverizator cu spirt şi pulverizează pe perne şi canapea. Repeta procesul timp de câteva zile pentru a scăpa şi de ouăle acarienilor. Pe perioada în care aplici alcoolul sanitar ar fi bine să eviţi să dormi în pat.

Adauga un comentariu