Mama si copilul

Tot ce trebuie sa stii despre bagajul gravidei pregatita de nastere

Publicat: 09 mart. 2012
7

Bagajul pentru maternitate trebuie sa fie pregatit si pus la indemana deja de la inceputul lunii a 7 a de sarcina. Este bine sa iti faci o lista cu tot ce crezi ca ti-ar fi necesar cat timp vei fi internata in maternitate, si trebuie sa ai un carnetel unde sa ai scrisa aceasta lista. Si sa il porti la tine pentru ca atunci cand iti vine o idee noua sa o poti nota indiferent de timpul sau locul in care te afli.

Bagajul pentru maternitate este compus din actele necesare la maternitate, bagajul propriu zis pentru gravida si cel pentru bebelus.

Actele necesare in maternitate
– cartea de identitate/buletin (original si copie);
– carnetul de sanatate;
– carnetul de gravida (daca exista);
– adeverinta de la serviciu;
– dosarul cu toate analizele facute in timpul sarcinii;
– ultimele ecografiile facute in timpul sarcinii;
– eventual si o lista cu tratamentele si medicamentele din timpul sarcinii.

Bagajul de maternitate pentru gravida
Bagaj pentru maternitate de stricta necesitate
Acesta trebuie sa contina sapun, tampoane, papuci comozi, un halat calduros, ciorapi sau sosete, camasa de noapte, 2-3 perechi de chiloti, pasta si periuta de dinti, deodorant, prosoape, servetele umede si uscate 2-3 pachete de vata de calitate ce trebuie verificata inainte pentru a nu provoca alergii, pieptan, un portofel cu bani (sa ai marunti de 5 si 10 Lei) sau cardul, telefonul mobil, o carte de rugaciuni (atunci o sa o apreciati). 
Bagaj pentru maternitate optional
Acesta poate contine, pe langa cele de mai sus, si: aparat de fotografiat dar poate fi folosit si telefonul mobil; crema de fata, sutiene pentru alaptat; tampoane si crema pentru sani, pompa de muls.

Bagajul pentru maternitate necesar bebelusului
Acesta trebuie sa contina: un pachet de scutece marimea nou-nascuti, in primele zile sunt necesare 6-10 scutece pe zi; servetele umede – 1 pachet cu 72 de servetele ar fi suficient; crema pentru funduletul bebelusului; un prosop moale; haine noi din bumbac (e necesar a fi spalate chiar daca sunt noi): body, caciulite, bluzite, pantaloni, salopete, sosete, manusi si botosei; ceai pentru colici. Aceasta lista este orientativa si poate fi revizuita si modificata de fiecare gravida in parte.

Geanta gravidei trebuie pregatita din timp pentru ca din momentul inceperii travaliului, prioritatile se schimba si gravida nu mai poate sa se preocupe si de aceasta.

Adauga un comentariu