Actualitate

Tot ce trebuie sa stii despre buretele vegetal! Aceasta planta exotica face minuni pentru piele

Publicat: 28 feb. 2020

Ce trebuie să știi despre buretele vegetal. Sigur l-ai văzut în magazinele cu produse naturiste, dar nu ştiai că este vorba despre buretele vegetal. Mai este cunoscut şi sub numele de lufa şi face minuni pentru pielea ta!

Lufa este o plantă agăţătoare cu fructe asemănătoare castravetelui şi care produce buretele vegetal. Este excelent când faci o baie fierbinte şi vrei un masaj delicat. Buretele acesta din fibre naturale este o alegere mult mai bună decât cel din plastic.

Ce trebuie să știi despre buretele vegetal

Este o plantă cu aer exotic, dar poate fi cultivată şi la noi în ţară. Lufa sau buretele vegetal este înrudit cu dovleceii sau castraveţii şi are aceleaşi cerinţe de îngrijire.

În Asia, se folosesc fructele tinere şi crude la mâncare. Din sucul obţinut prin stoarcerea lor se obţin creme şi loţiuni pentru piele. De asemenea, sunt folosite şi seminţele în industria cosmetică datorită uleiurilor benefice pentru ten.

Este o plantă căţărătoare, ca atare are nevoie de tutori sau araci. Florile ei sunt galbene, iar fructele sunt de două feluri, lungi şi subţiri sau scurte şi ovale, în funcţie de cele două soiuri cunoscute. Numele ştiinţific al plantelor este Luffa cylindrica şi Luffa aegyptiaca. Ambele sunt la fel de productive şi apreciate în industria cosmetică.

Buretele vegetal este o plantă anuala şi se obţine din seminţe. Acestea trebuie plantate în răsadniţe mici în luna martie, în spaţii luminate şi încălzite. Ulterior, când micile plante sunt suficient de viguroase, pot fi transplantate în grădină.

Nu au pretenţii mari în ceea ce priveşte solul şi rezistă la secetă. Însă dacă vrei să producă bureţi de calitate şi bine dezvoltaţi trebuie udate constant.

Florile încep să apară în luna mai şi sunt galbene, la fel ca florile de castravete. După apariţia primelor fructe, în lunile iunie-iulie, este bine să fie udate mai des pentru a creşte mai mari.

Lufa nu este afectată de mană şi este destul de rezistenta împotriva insectelor. Fructele se lasă să se coacă până devin maronii şi coaja începe să se crape.

Cum se obţine buretele şi ce proprietăţi are

În luna octombrie, buretele vegetal este deja bine copt şi uscat. Acum se decojeşte şi se curăţa seminţele bine astfel încât să iasă la iveală ţesutul fibros de la interior. El are o culoare gălbuie, dar mulţi producători îl albesc prin mijloace chimice.

Ce trebuie să știi despre buretele vegetal. Acesta se foloseşte umed, la baie, împreună cu gelul de dus preferat. Nu zgârie pielea şi datorită acestui lucru poate fi folosit inclusiv pentru masajul fetei.

După folosire, se spala cu un jet de apă caldă şi se lasa să se usuce în aer liber sau lângă o sursă de căldură ca să nu mucegăiască.

Spre deosebire de bureţii din plastic care poluează şi distrug mediul în care ajung, buretele vegetal este biodegradabil 100%.loading...

Adauga un comentariu