Magazin

Tot ce trebuie sa stii inainte de a manca la restaurant

Publicat: 28 iul. 2013
1

Scriitoarea Imogen Edwards-Jones dezvaluie in cartea ei, „Restaurant Babylon„, secrete din bucataria restaurantelor, lucruri pe care orice client ar trebui sa le cunoasca atunci cand merge la restaurant. Potrivit scriitoarei, consumatorii „neavizati” vor comanda intotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, nestiind ca acestea reprezinta mancarea de care bucatarii-sefi vor sa scape cat mai repede.

Un alt secret dezvaluit este cel al vinului. Clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin, ci a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, nestiind ca „strategia” este bine cunoscuta de catre reprezentantii restaurantelor. Ultimele vinuri din lista sunt mereu cele mai proaste. Putini stiu ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar.

De asemenea, clientii trebuie sa fie constienti ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului-sef. Bucatarii folosesc o singura lingurita pentru a gusta din fiecare farfurie care urmeaza sa fie servita, ei folosind totodata saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.

„Bucatarii gusta mancarea, orneaza si rearanjeaza ingredientele, astfel incat farfuria sa arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petala de trandafir violet sa ramane intacta pe farfuria ta?”, spune Imogen Edwards-Jones, in cartea sa.

Nu comanda pizza, supe si mancaruri vegetariene! Astfel de mancaruri costa foarte putin pentru a fi preparate, dar sunt vandute la preturi foarte mari.

Nota de plata trebuie foarte bine verificata, multi dintre angajatii restaurantelor strecurand elemente care nu au fost comandate de catre clienti, pentru a creste profitul localului.

Totodata, scriitoarea precizeaza ca exista o intreaga „arta” a alocarii meselor la un restaurant. Astfel, femeile frumoase si vedetele primesc intotdeauna locurile cele mai bune, in timp ce „rusii obezi si oamenii de afaceri chinezi” sunt asezati la mesele cele mai retrase din restaurant.

sursa:femeia.ro

Adauga un comentariu