News Flash:

Tot ce trebuie sa stii pentru ocuparea unui loc de munca in Irlanda

6 Septembrie 2010
1524 Vizualizari | 0 Comentarii
• In mod normal, pachetul salarial este comunicat înaintea începerii procedurii • Din acest motiv, posibilitatea negocierii financiare sau privind alte aspecte este destul de limitata

In mod normal, în Irlanda exista doua tipuri de proceduri de solicitare a unui loc de munca. Fie candidatilor li se cere sa îsi depuna CV-ul pentru un loc de munca, fie compania poate pune la dispozitie un formular de cerere pentru postul oferit. Intr-o cerere electronica, este esential ca toate rubricile sa fie corect completate si sa se mentioneze datele de contact ale solicitantului. Toate calificarile trebuie sa fie specificate în mod clar, iar o nota va mentiona ca certificatele aferente sunt disponibile la cerere. In mod normal, o cerere scrisa consta într-un CV tiparit si o scrisoare de motivatie. CV-ul trebuie sa fie însotit de fotocopii ale calificarilor necesare. Nu telefonati unui angajator în alt scop, decat pentru a-i solicita un formular de cerere sau detalii privind procedura de solicitare. Recrutorul se asteapta ca solicitantul sa fie informat în privinta companiei. Se asteapta, de asemenea, sa cunoasca detalii referitoare la postul oferit. Recrutorii asteapta sa primeasca fotocopii ale tuturor diplomelor si actelor relevante, a caror autenticitate de obicei, o verifica. Solicitantului i se poate cere sa aduca exemplarele originale ale diplomelor si ale celorlalte acte în ziua interviului. Recrutorul ar trebui sa prezinte procedura în mod clar solicitantului si sa îl informeze în privinta oricaror alte interviuri sau teste necesare pentru postul respectiv. In timpul interviului, angajatorul va acorda atentie nivelului de pregatire, claritatii în exprimare, relevantei calificarilor fata de cerintele postului. Interviurile dureaza aproximativ 40 de minute. Cea mai mare parte a interviului se va concentra asupra aspectelor profesionale. In Irlanda exista legi foarte stricte împotriva discriminarii – acestea formeaza baza procedurii. Nu este normal ca solicitantului sa îi fie adresate întrebari capcana.

Negocierea salariului

In mod normal, pachetul salarial este comunicat înaintea începerii procedurii. Din acest motiv, posibilitatea negocierii financiare sau privind alte aspecte este destul de limitata. Plata poate fi calculata pe ora, pe saptamana, pe luna si pe an. Salariile pentru locurile de munca profesionale si administrative sunt exprimate, de obicei, pe an, în timp ce plata pentru posturile din constructii, vanzari cu amanuntul, hoteluri si alimentatie se face pe ora. Concediile, beneficiile si alte aspecte nefinanciare sunt incluse în salariul comunicat. In general, salariul si beneficiile suplimentare sunt negociate de reprezentantul sau directorul pentru resurse umane. Vi se poate solicita sa efectuati o perioada de proba, cuprinsa între trei si sase luni, sau sa lucrati pentru o perioada de proba de pana la un an. Aceasta va continua pana cand sunteti anuntat ca ati fost acceptat sau respins.

Referinte

Utilizarea referintelor este raspandita în Irlanda. De obicei, este vorba despre doua referinte, dintre care una va descrie caracterul, iar cealalta se refera la activitatea dumneavoastra pentru fostul angajator. Angajatorii contacteaza referentii doar daca intentioneaza sa va ofere un loc de munca. Candidatii trebuie sa fi primit în prealabil acordul persoanei care va avea rol de referent, înainte de a îi mentiona numele în cerere. Angajatorul anterior, preotul sau politia pot fi referenti utili. Acestia ar trebui sa redacteze o recomandare scrisa sau sa dea relatii prin telefon angajatorului, în legatura cu solicitantul. Diploma este necesara în momentul depunerii cererii. Desi toate locurile de munca cer o buna conduita morala din partea candidatului, exista, totusi, unele posturi, cum ar fi cele din domeniul îngrijirii copiilor sau adultilor, care impun o dovada
mai substantiala a moralitatii, în astfel de cazuri fiind necesare referinte din partea politiei. Materialul a fost pus la dispozitie de centrul Europe Direct Iasi, fiind sintetizat dupa manualul “Va vom contacta..”, editat de Comisia Europeana, Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse, Unitatea D3.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2556 (s) | 22 queries | Mysql time :0.133829 (s)