Secretele istoriei

Tot ce trebuie sa stiti despre grupul Bilderberg

Publicat: 08 iul. 2013
3
Grupul Bilderberg, organizat in 1952 si numit astfel dupa hotelul in care a avut loc prima lor intalnire secreta, in 1954. Cel care a organizat Grupul Bilderberg, este printul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda. Grupul Bilderberg impreuna cu Consiliul pentru Relatii Externe, a condus la crearea Comisiei Trilaterale.
Istoria Clubului Bilderberg incepe dupa cel de-al doilea razboi mondial. Prima reuniune oficiala a avut loc in luna mai 1954, in localitatea olandeza Oosterbeek. Atunci s-a imprumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul intanirii, al carui proprietar era Printul Bernhard, tatal actualei Regine Beatrix a Olandei.
Grupul Bilderberg este o organizatie cu agenda globalista, ce include lideri politici din lumea occidentala, oameni de afaceri si academicieni Reuniunile au loc anual, incepand din 1954. Fondatorii grupului au fost magnatii David Rockefeller si familia de bancheri Rotschild. Grupul este puternic exclusivist si se reuneste anual pentru a promova o apropiere intre Europa si Statele Unite ale Americii. Organizatia are o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si a refuzului de a emite comunicate de presa, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagina de internet si nicio intalnire nu este inregistrata.
Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalitati politice, culturale, economice, universitare, ce se intrunesc in fiecare an in luna mai, alternativ in Europa si America, in aproape 50 de tari.
Grupul a fost suspectat ca pe agenda intalnirii din anul 2010 s-ar fi aflat un potential atac asupra Iranului si viitorul colaps al monedei euro. Dupa colapsul monedei euro, solutia salvatoare pentru iesirea din criza ar fi impulsionarea aparitiei unei monede mondiale, emisa de o banca centrala globala. Aceasta s-ar traduce prin incercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondiala, sub egida ONU.
Jurnalistul rus Daniel Estulin este unul dintre „vanatorii” grupului Bilderberg. Cartile lui Estulin, „Adevarata poveste a Grupului Bilderberg” si „Stapanii din umbra”, s-au vandut in milioane de exemplare fiind traduse in peste 50 de limbi.
Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri :
Cercul exterior care este foarte extins; peste 80% din participantii la reuniuni fac parte din cercul exterior si nu cunosc decat o parte din strategiile si scopurile reale ale organizatiei
Comitetul director, este mult mai restrans. Acest nivel este alcatuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni si americani. Acestia cunosc in proportie de 90% obiectivele si strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea si membri in CRE – Consiliul pentru Relatii Externe
Comitetul Consultativ Bilderberg, nucleul gruparii. Este alcatuit din 12 membri, singurii care cunosc in totalitate strategiile si scopurile reale ale organizatieiAdauga un comentariu