Eveniment-Social

Tot mai multe iesence vor protectie impotriva sotilor batausi

Publicat: 25 nov. 2013
1
La un an de la modificarea legislatiei, aproape 1.000 de persoane au depus cereri pentru eliberarea unui ordin de protectie sau restrictie, 49 dintre acestea fiind din judetul Iasi. Datele sunt prezentate in contextul in care astazi se sarbatoreste Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor, zi ce coincide cu debutul campaniei „16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii”.
„La mai bine de un an si jumatate de cand legislatia a suferit modificari si am reusit sa introducem ordinul de restrictie si ordinul de protectie, continuam demersurile necesare pentru imbunatatirea legilor actuale, si aici ma refer atat la legea impotriva violentei in familie, cat si la legea medierii care trebuie sa fie modificata pentru oferirea unui grad ridicat de siguranta si protectie victimelor agresiunilor de acest gen. Impreuna cu partenerii nostri de discutie si dialog, respectiv organizatiile nonguvernamentale si fundatiile care se ocupa de aceasta problema atat de prezenta in societatea zilelor noastre, cautam solutiile potrivite pentru prevenirea si combaterea violentei, in special in familie”, a explicat deputatul iesean Petru Movila.
Conform datelor Consiliului Europei si ale Comisiei Europene, o femeie din patru este victima a violentei domestice la un moment dat in viata, iar intre 6 si 10% din populatia feminina a Europei este afectata de violenta domestica in decursul unui an. Romania nu face exceptie, intre anii 2004 si 2012 peste 940 de persoane pierzandu-si viata din cauza conflictelor in familie, asta insemnand o persoana la fiecare 3 zile.
Comentarii
Adauga un comentariu