Boli si tratamente

Tot mai multe persoane sufera de rinita alergica

Publicat: 21 feb. 2014
7
Intre 10% si 30% dintre adulti si pana la 40% dintre copii din întreaga lume sufera de rinita alergica, potrivit Organizatiei Mondiale de Alergie (WAO), scrie clickpentrufemei.ro.
Printre simptomele acestei afectiuni se numara existen?a secretiilor nazale, aparitia stranutului suparator si a mancarimilor de nas, secundar expunerii la alergeni ce determina inflamatia imunoglobulinei E-mediata, persistenta, a mucoasei nazale.
Factorii alergeni cei mai frecventi sunt acarienii din praful din casa, epiteliile animalelor de companie, gandacul de bucatarie, mucegaiurile, polenurile de la pomi si gramineele.
Vezi si: Guturaiul – rinita acuta

In tratamentul rinitei alergice se utilizeaza mai multe clase de medicamente. De asemenea, exista imunoterapia specifica prin administrarea injectabila sau sublinguala a unui vaccin pe perioade de 3-5 ani în doze repetate de extracte alergenice.

Rinita alergica este una dintre numeroasele boli alergice care, potrivit WAO, reprezinta o problema globala de sanatate.
Astfel, în lume sunt aproximativ 300 milioane de cazuri de astm si pana în 2025 este estimata o prevalenta a astmului de 400 milioane cazuri. In Romania se estimeaza ca aproximativ 24% din popula?ie sufera de rinita alergica.

Vezi si:
Trateaza rinitele, rinofaringitele si sinuzitele acute cu Fedrocain, solutie externa

Cele mai frecvente simptome ale toamnei si cum sa le prevenim 

Adauga un comentariu