Local

Tot mai mulți ieșeni aleg să se vaccineze! Numărul persoanelor care ajung în centrele de vaccinare a crescut în ultima lună! Ieșean: „Ne vaccinăm deoarece nu ne putem pune cu boala, dar putem încerca”

Publicat: 14 mai 2021
Intrarea de la centrul de vaccinare de la Școala
Numărul ieșenilor dornici să se imunizeze a crescut în ultima lună. Atât tineri, cât și bătrâni se preznită zilnic la centrele de vaccinare

Activitatea în centrele de vaccinare anti-COVID-19 deschise în județul Iași este în continuare una intensă. Numărul dozelor administrate s-a dublat, mai ales că cei mai mulți ieșeni se prezintă la rapel în această perioadă. În ultima lună, ajung zilnic aproximativ 200 de persoane în centrele de vaccinare

În centrele de vaccinare cu programare din Iași, numărul persoanelor dornice să se imunizeze împotriva infecției cu coronavirus s-a dublat. Ieșenii se prezintă în centre atât pentru rapel, cât și pentru administrarea primei doze de vaccin. Centrul de la Școala Gimnazială „Șt. Bărsănescu”, de pe strada Zugravi, numărul 12 A, a fost deschis odată cu începerea etapei a doua de vaccinare, respectiv cu data de 18 ianuarie 2021. În prezent, în acest centru se administrează doar serul Pfizer. Miercuri, 13 mai 2021, erau disponibile 456 de locuri pe platforma online de programare.

„În fiecare zi avem aproximativ 200 de persoane, care vin atât la rapel, cât și pentru prima doză. Numărul persoanelor a crescut considerabil în ultima lună, lucru care ne bucură. Toți se prezintă la centru conform programării, astfel nu întâmpinăm dificultăți. Avem un flux continuu. Pot spune că, de mai bine de o lună, numărul vaccinărilor s-a dublat. În lunile martie-aprilie, într-o zi se prezentau la centrul nostru aproximativ 40-80 de persoane, apoi ușor, ușor am ajuns la peste 100 de persoane pe zi, iar acum avem chiar 200. Bătrânii sunt cei care vin cel mai des, dar sunt și persoane cu vârste de peste 16 ani. În centrul nostru se administrează doar serul Pfizer”, a declarat Vanghelis Harabagiu, medic la centrul de vaccinare de la Sala sport Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu”.

Cele mai multe doze sunt administrate persoanelor venite pentru rapel

Un alt centru deschis în etapa a doua de vaccinare a fost la Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași, de pe strada Amurgului, nr. 21. Serul administrat este Pfizer, iar programul de funcționare este zilnic, de la ora 08:00 la ora 20:00. Pe platforma online de programare, pe data de 13 mai 2021, erau disponibile peste 600 de locuri. În aceeași zi, la centru s-au prezentat mai multe persoane pentru a li se administra cea de-a doua doză conform orarului stabilit de către medici. Printre ieșenii care au ajuns ieri la centru pentru efectuarea rapelului a fost și un bărbat de 62 de ani.

„Eu acum am venit la rapel. În aprilie 2021 am făcut prima doză. Aveam la ora 13:00 programare, dar am primit un telefon și mi-au spus că pot veni mai devreme. Am ales să mă vaccinez, gândindu-mă că o să fie mai bine, atât pentru mine, cât și celor din jur. Din fericire, nu am trecut prin boală și am zis că e mai bine să mă vaccinez. După prima doză nu am avut nicio reacție adversă și nici nu îmi este frică de reacții, deoarece am mai făcut vaccinuri.

Chiar dacă era un alt ser în afară de Pfizer, tot mă vaccinam, nu conta. Sper să se vaccineze toată lumea, să putem să scăpăm de nebunia asta care este acum. Nu ne putem pune cu boala, dar putem încerca. Mi-au făcut copiii programare pe platformă și, dacă nu era să fie, oricum mă duceam acum, când s-a deschis fără programare. Nu am alte afecțiuni grave, am doar o mică problemă cu ficatul, în rest sunt bine”, a precizat Viorel Iordache, ieșean aflat la centrul de la Sala de sport Școala Gimnazială „G. Călinescu”.

Centrele de vaccinare anti-COVID-19 fără programare au avut sute de doritori în această perioadă

În centrele de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare, situația este aproximativ aceeași. La centrul deschis pe data de 10 mai 2021 la Cinema „Victoria”, fluxul de persoane a fost continuu. Ieșenii dornici să se vaccineze au stat la cozi lungi în fața cinematografului, însă în cea de-a treia zi numărul lor a scăzut. Un tânăr de 21 de ani s-a prezentat la centru cu gândul de a se imuniza pentru a-și proteja familia și prietenii.

„M-am hotărât să mă vaccinez deoarece doresc să îmi protejez familia și prietenii. Am venit aici la cinema pentru că este mai aproape de locuința mea și dacă tot am avut puțin timp liber, am zis să o fac și pe asta. Părinții, bunicii și întreaga familie s-au vaccinat și eu rămăsesem cel care încă nu a făcut acest pas. Vorbeam cu prietenii mei, care au o părere generală despre vaccinare, și chiar m-au încurajat să fac acest lucru. Am ales să mă vaccinez cu Pfizer. Nu îmi este frică de reacțiile adverse, deoarece am auzit că sunt ușoare. Consider că este un pas spre revenirea la normal acest vaccin”, a explicat Alexandru Blănaru, ieșean aflat la centrul fără programare de la Cinema „Victoria” Iași.

Adauga un comentariu