Local

Tot satul tremura de frica! Doi sateni au baut vin din comert si au murit subit!

Publicat: 23 iun. 2016
1

@ Intamplare bizara la Iasi, dupa ce doi barbati de varste apropiate au murit simultan @ Ambii au mers sa pasca vacile din sat, iar la scurt timp dupa ce ar fi consumat alcool dintr-un recipient au incetat din viata @ Lumea din comuna Popricani nu stie ce sa creada, chiar daca ambii barbati era consumatori de alcool, moartea lor simultana a ridicat mai multe semne de intrebare @

Doi tovarasi de pahar au incetat din viata, simultan. Totul s-a petrecut in satul Vanatori din comuna Popricani, miercuri seara, cand Ioan Strugaru in varsta de 57 de ani si Valentin Bulai in varsta de 56 de ani, s-au apucat de baut in timp ce pasteau vacile. Nu era prima data cand cei doi consumau alcool, fiind cunoscuti in sat drept „prieteni de pahar„. Dupa ce au baut aproape un bidon de vin alb, ce-i doi si-au luat ramas bun. Ioan Strugaru a plecat spre casa, mergand aprope trei kilometri pe jos, iar Valentin Bulai a ramas pe camp, cu vacile. Imediat dupa ce a ajuns acasa, barbatul s-a prabusit si si-a dat ultima suflare.

„Fratele lui Ioan, Paulica, este surdo-mut. M-a trezit cu el de dimineata si imi facea semne disperate. Am mers dupa el si am vrut sa intru in casa sa vad ce s-a intamplat. Ioan era mort langa usa, nu am putut sa o deschid. Am sunat la 112 si am anuntat totul. Au venit politistii si o ambulanta, dar nu au mai avut ce sa-i faca. El era om bun, dar avea patima asta a bauturii. I-am zis sa o lase mai moale pe caldura asta, dar nu a ascultat. Eu i-am vazut cu un bidon de vin de asta cumparat”, a declarat Petru Strugaru, unchiul lui Ioan.

O alta familie, un alt mort

Daca Ioan Strugaru a ajuns acasa, nu la fel s-a intamplat si cu Valentin Bulai. Familia barbatului a intrat in alerta dupa ce miercuri noaptea acesta nu a mai ajuns acasa.

„Am vazut ca nu a mai ajuns acasa si am plecat pe camp sa-l caut. Oamenii din sat il plateau sa aiba grija de vaci. Am mers unde stiam ca stau vacile si am dat de el. Era intins cu fata in sus si cu sapca trasa pe fata, parca dormea. Am mai chemat pe un vecin si am mers langa el. Nu mai sufla. Am sunat la politie, la salvare, au venit si au constatat decesul”, a declarat Strugaru Costica, localnic. Pentru fratele lui Valentin Bulai, moartea celor doi pare suspecta. Barbatul sustine ca este o coincitenta prea mare.

„Nici daca erau gemeni nu mureau asa. Cum sa bei ceva si sa ajungi acasa si sa mori? Au murit amandoi odata. Nu stiu ce au baut, am inteles ca vin de prin comert. Nu imi pot explica, oricat de betivi ar fi sa moara amandoi odata mi se pare suspect. Astept rezultatele autopsiei si apoi vedem ce facem. Eu nu am mai auzit niciodata asa ceva. Sa mori de la vin. Poate caldura asta si alcoolul i-o fi afectat, dar parca e greu de inteles”, a declarat Gheorghe Bulai, fratele lui Valentin Bulai.

Oamenii din sat dau vina pe alcool si pe caldura. „Nu-i mai saturi pe astia niciodata. Beau orice si oricat, fie iarna fie vara. Dumnezeu sa-i ierte, dar nu stiu…sa bei pana mori…. Tot omu bea vara o bere sau un pahar de vin, dar sunt cativa prin sat care intrec orice limita. Poate moartea celor doi le da o lectie celor care beau fara masura. Nu e de gluma cu asta”, a spus o vecina. Dupa ce ancheta va fi finalizata, familiile celor doi se vor ocupa de inmormantari. Niciuna dintre familii nu are o situatie materiala prea buna, insa toti vor pune mana de la mana pentru a-i inmormanta crestineste.

Comentarii
Adauga un comentariu