National

Toti cei 59 de vamesi si politisti din cazul Siret au fost arestati pentru 29 de zile

Publicat: 04 feb. 2011
1

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri seara, emiterea de mandate de arestare preventiva si pentru ultimii 15 politisti si vamesi de la PTF Siret, pentru care instanta ramasese vineri seara in pronuntare.

Astfel, toti cei 59 politisti de frontiera si vamesi retinuti joi au fost arestati pentru 29 de zile. Aproape toti au anuntat dupa aflarea sentintei ca vor depune recurs la masura arestarii.

Zeci de politisti si vamesi de la PTF Siret au fost adusi, in cursul zilei de joi, la sediul DNA din Capitala, dupa ce, in cursul diminetii, ofiterii DGA si procurorii au facut peste 70 de perchezitii in judetul Suceava. 59 de persoane au fost retinute, fiind prezentate Curtii de Apel Bucuresti in patru grupuri.

Magistratii au emis, in cursul diminetii de vineri, 15 mandate de arestare, pentru tot atatia politisti de frontiera, la ora transmiterii acestei stiri fiind in curs de solutionare propunerile de arestare pe numele altor 30 de politisti si vamesi.

Vizat de ancheta procurorilor este Aurel Anea, comisar de politie si fost sef al PTF Siret, acuzat de luare de mita in forma continuata si constituirea unui grup infractional organizat.

Adauga un comentariu