Sfaturi pentru casa si gradina

Toti credeau ca e un simplu ghiveci, dar au ramas socati cand au aflat la ce trebuia folosit

Publicat: 14 mart. 2017

Un vas de marmura, folosit timp de 200 de ani pe post de ghiveci la Palatul Blenheim din Anglia, Marea Britanie, s-a dovedit a fi, de fapt, un sarcofag care dateaza de pe vremea romanilor.
Potrivit Historia.ro, sicriul are o vechime de aproximativ 1.700 de ani. Obiectul funerar a fost adus in Anglia de catre al cincilea duce de Marlborough in urma cu doua secole si, pentru o perioada, a fost folosit pentru a depozita apa. Pana nu demult, el a servit in curtea palatului mentionat aterior ca ornament si ghiveci pentru flori.

ornament

Totusi, cativa experti cu ochii formati pentru a descoperi antichitatile, au zarit obiectul in gradina si au realizat ca obiectul este unul foarte valoros. Pretul sau a fost estimat la 300.000 de lire.
Sicriul este lung de doi metri si cantareste 400 de kilograme. Acesta il reprezinta pe zeul Dionisus la o petrece, in stare de ebrietate. In basorelieful gravat pe sarcofag, entitatea mitologica se sprijina pe un satir.

Totodata, in scena sunt prezenti Hercule si Ariadna, dar si cei doi lei.
In prezent, obiectul valoros se afla in interiorul palatului si expus publicului vizitator. Cu toate ca a fost expus unei clime precare, acesta se afla intr-o stare foarte buna.

sursa: realitatealoading...

Adauga un comentariu