Actualitate

Toti iesenii au intrat macar o data aici. Se vinde o cladire celebra din centrul Iasului

Publicat: 20 mart. 2016
1

@ Una dintre cele mai cunoscute cladiri din centrul orasului a fost scoasa la vanzare aproape in intregime @ Imobilul care se afla la kilometrul zero al Iasului poate oferi o reala sansa de afaceri pentru investitorii interesati @ Aceasta este una dintre cele mai noi cladiri de mare importanta construite in centrul orasului @ Numarul mare de spatii vandute coincide si cu masurile luate de autoritati dupa incendiul din clubul Colectiv

Probabil toti iesenii au intrat macar odata in cladirea inalta cu scari in forma de spirala aflata la kilometrul zero al orasului. „Galeriile comerciale Stefan cel Mare„, asa cum este cunoscuta cladirea ridicata pe bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant nr. 10, a fost construita in anul 1988 si este cea mai noua cladire importanta construita in aceasta zona a orasului plina cu cladiri si monumente istorice. Aproape intreg imobilul a fost scos la vanzare la inceputul acestui an, numeroase spatii de aici fiind vandute la pachet sau separat la sume cuprinse intre zeci de mii si sute de mii de euro.

Cel mai scump pachet de spatii scos la vanzare in „Galeriile comerciale Stefan cel Mare” e in suprafata totala de 905 metri patrati, iar spatiile sunt rasfirate pe aproape toate nivelurile cladirii. Este vorba despre sali cu marimi si destinatii diferite, la subsol de 62 mp, iar la nivelurile superioare altele intinse pe suprafete de 289, mp, 47 mp, 134 mp sau chiar de 371 mp. Aceste spatii comerciale aflate la kilometrul zero in Iasi au fost folosite ca si spatii comerciale, iar pretul de vanzare al intregului lot este 262.177 euro. Odata cu acest pachet de spatii comerciale, alte proprietati din acelasi imobil sunt scoase la vanzare. Preturile trec de 1.500 euro pe metru patrat in mai toate cazurile insa. Cea mai mare suprafata din galeriile comerciale este in proprietatea Piraeus Bank Romania, care a scos la licitatie spatiile detinute aici.

Cele mai profitabile afaceri din zona

Numarul mare de spatii vandute si inchiriate in aceasta perioada coincide si cu expirarea mai multor contracte de concesiune si inchiriere incheiate in anii precedenti, dar si cu masurile de siguranta impuse de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta dupa incidentul de la clubul Colectiv. Cei care isi desfasoara activitatea aici sustin ca nu orice tip de afacere poate functiona in Galeriile comerciale Stefan cel Mare, mai ales cand vine vorba de comert.

„Foarte multi au plecat pentru ca nu exista un numar suficient de oameni care sa tranziteze zona. Majoritatea din comert au plecat si au mai ramas doar cateva magazine de nisa. Noi avem produse exclusive pe Iasi, sunt articole sportive care se gasesc doar la noi, si din acest motiv clientii interesati vin direct aici, si mai putin trecatorii cumpara produse. Cei mai multi pleaca dupa doi – trei ani de activitate si doar sediile de firme si comertul cu articole de nisa a functionat pana acum. Barurile au avut cele mai mari vanzari pana la incidentul de la Bucuresti. A fost o perioada cand se cautau solutii sa se tina barurile de la CUB deschise, dar cei mai multi au hotarat sa se retraga”, spune Ionut Dascaleanu, administratorul unui magazin comercial in „Galeriile Stefan cel Mare” din Iasi.

Un alt spatiu care este amplasat in Galeriile Comerciale Stefan Cel Mare, la subsol, se vinde la un pret de 1.600 euro mp. In suprafata de 274 mp. Acest spatiu comercial de la subsol, cu o inaltime de 3,8 m, are o vitrina expusa de 10 metri liniari. Tot un spatiu cu destinatie comerciala, amenajat pe o suprafata de 100 mp, aflat la primul nivel si care are vitrina de aproape 9 metri lungime, se vinde la un pret de 1.710 euro pe metru patrat, pret ce include TVA.

Adauga un comentariu