Eveniment-Social

Toti medicii din spital isi doresc acest post. Interesul pentru aceasta functie a crescut brusc

Publicat: 30 nov. 2015
1

@ Postul va fi ocupat prin concurs si este platit foarte bine @ De aproape trei ani de zile, niciun medic nu a dorit sa participe la examen, postul fiind eliberat prin demisie @ S-ar parea ca medicii nu au dorit sa faca echipa cu un anumit manager

De mai bine de doi ani de zile, unul dintre posturile de conducere dintr-un spital din Iasi a ramas vacant. S-a organizat de cinci ori concurs, dar nu s-a prezentat nimeni niciodata. Este vorba de postul de director medical de la Spitalul de psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni-Grajduri. Medicul Mircea Gavrilescu si-a dat demisia si niciun alt medic din spital, dar nici din afara unitatii medicale, nu a dorit sa participe la concurs.

Managerul unitatii medicale care a ocupat aceasta functie pana in luna septembrie, dupa ce a fost demis de Ministerul Sanatatii, in urma evaluarii activitatii, a declarat atunci ca salariul mic este principalul motiv pentru care nimeni nu este interesat de postul de director medical. In aceasta luna postul va fi scos, din nou, la concurs. Actualul manager a precizat ca toti medici din spital sunt interesati de aceasta functie. Chiar si dr. Mircea Gavrilescu si-ar fi aratat intentia de a participa la concurs, dupa ce a demisionat. Actualul manager nu a dorit sa comenteze de ce, dupa plecarea fostul manager, dr. Sebastian Potomeanu, medicii doresc sa participe la examenul pentru functia de director medical. Niciun medic nu si-a dorit sa lucreze in echipa cu medicul stomatolog Potomeanu. Acesta a fost numit in functie in luna decembrie 2013, din postura de om de afaceri.

„In luna decembrie vom demara toata procedura pentru organizarea concursului pentru postul de director medical. Am semnale pozitive ca vor fi candidati pentru aceasta functie. Din discutiile pe care le-am avut cu medicii din spital, toti ar fi interesati, chiar si fostul director medical. S-ar putea sa existe chiar si concurenta si asta este un lucru bun. Cred ca in luna ianuarie 2016 vom avea director medical si echipa de conducere va fi completa”, a declarat ec. Victor Idricianu, managerul Spitalului de psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni-Grajduri din Iasi.
Adauga un comentariu