Eveniment-Social

Toti medicii vor ajunge sa-i pupe mana. Acest individ ii va scoate din belele

Publicat: 11 dec. 2015

@ Daca in urma cu un an de zile cineva ar fi spus ca se va ajunge la o asemenea situatie, niciun medic nu ar fi crezut ca este posibil @ Medicii au hotarat ca este vremea sa schimbe total situatia @  Cotidianul BUNA ZIUA IASI publica, in exclusivitate, lista cu numele medicilor care au fost alesi

Saptamana viitoare, un grup de medici il va desemna pe seful tuturor doctorilor din judetul Iasi. Dupa ani de zile in care postul a fost atribuit doar unei singure persoane si niciun alt doctor nu avea voie sa-si depuna candidatura alaturi de el, medicii au hotarat ca este vremea ca lucrurile sa se schimbe. Poate n-ar fi facut acest pas daca fostul sef, prof. dr. Vasile Astarastoae, nu ar fi fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese si urmeaza ca instanta sa se pronunte impotriva lui intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene cand era rector la Universitatea de Medicina si Farmacie GR.T. Popa din Iasi. Cu toate acestea, sustinatorii lui Vasile Astarastoae nu au pierit si fac in continuare jocurile din culise. Nu putine cadre didactice ii sunt datoare lui Astarastoae pentru sprijinul pe linie didactica, profesionala. De mai bine de 8 ani de zile, cat a condus Colegiul Medicilor din Iasi, numarul medicilor sanctionati pot fi numarati pe degetele de la o singura mana, unii doar pentru ca au deranjat anumiti medici.

Lista medicilor alesi in consiliu

In aceasta saptamana s-au incheiat alegerile la Colegiul Medicilor din Iasi. In turul doi, 1220 de medici din 3.700 s-au prezentat la urne si au decis componenta Consiliului Colegiului Medicilor din Iasi, reprezentantii in Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania si comisia de cenzori. Cei 20 de medici alesi in consiliu vor face propuneri si apoi vor vota viitorul presedinte, cei 3 vicepresedinti si secretarul Colegiului Medicilor din Iasi. De aceasta data, cartile vor fi facute de medicii de familie. Din cei 20 de membri in consiliu, 14 sunt medici de familie. Printre cei alesi se numara si prof. dr. Doina Azoicai, decanul facultatii de Medicina, cercetata pentru luare de mita. Cu toate acestea, medicii i-au dat votul pentru a face parte din consiliul organizatiei profesionale.

Iata lista medicilor alesi: prof. dr. Doina Azoicai, prof. dr. Diana Cimpoesu, dr. Cristina Costandache, medic de familei, dr. Angela Daschievici, medic de familie, Manuela Dascalescu, medic de familie, dr. Vasile Drug, dr. Cristina Gavril, medic de familie, dr. Cecilia Grigore, medic de familie, dr. Diana Zahacinschi Lazar, medic de familie, dr. Liliana Mihailov, medic de familie, prof. dr. Florin Mitu, dr. Viorel Olarasu, medic de familie, prof. dr. Mircea Onofriescu, dr. Liviu Oprea, medic de familie, dr. Rodica Constinescu Moisanu, medic de familie, dr. Simona Naghi, medic de familie, dr. Sanda Scutaru, medic de familie, dr. Ciprian Vornicu, medic de familie, prof. dr. Carmen Vulpoi, dr. Elena Gafita, medic de familie.

Protejatul va fi uns presedinte

Din moment ce detin majoritatea in consiliu, este clar ca medicii de familie vor alege viitorul presedinte si vicepresedintii Colegiului Medicilor din Iasi. Din informatiile detinute in prezent, alesul va fi conf. dr. Liviu Oprea, medic de familie, dar si specialist in bioetica. Medicii de familie sunt decisi sa nu piarda aceasta ocazie. Ani de zile, medicul Liviu Oprea a fost protejatul si favoritul prof. dr. Vasile Astarastoae. Aproape ca nu exista proiect european la UMF Iasi in care sa nu fi fost implicat si dr. Liviu Oprea. Medicii spun ca acesta a ajuns la gradul de conferentiar tot cu sprijinul fostului rector. Nu exista actiune initiata de Astarastoae in care pionul principal sa nu fie dr. Liviu Oprea. Din spusele medicilor, acesta s-a lepadat de Vasile Astarastoae in urma cu cateva luni, dupa ce nu a mai fost favorit la gradul didactic de profesor. Contracandidata dr. Liviu Oprea era mult mai puternica si mult mai apropiata profesorului Astarastoae. Asa a ajuns medicul de familie Liviu Oprea sa ramana, deocamdata, doar conferentiar in bioetica.loading...

Comentarii
  • S-AU ALES ÎNTRE EI CĂ AU FOST PREZENȚI MAI MULȚI, DAR EI AU NEVOIE DE DOCTORI, ȘTIU SĂ SCRIE DOAR REȚETE – MEDICINĂ MAI PUȚINĂ. IAR INDIVIDUL LE VA PUPA PICIOARELE DOCTORILOR SPECIALIȘTI, I.D.I.O.T.U.L.E . CE MAI TITLU !

  • Daca nu stiu medicina sa inteleg ca medicii de familie scriu retete culinare? Eucred ca medicii de familie sunt mai pregatiti decat specialistii, fiindca trebuie sa cunoasca toate specialitatile, nu poti scrie o reteta daca nu stii ca acel medicament este indicat in boala respectiva indiferent la care parte a corpului este.Un medic de familie poate tine loc unui specialist, dar invers nu.

Adauga un comentariu