Curiozitati

Toti romanii trebuie sa stie. De ce trebuie sa ai acest flori in casa de Sfintii Constantin si Elena

Publicat: 21 mai 2019
9

Cum sa atragi sporul in casa ta si de ce e bine sa ai aceste flori in casa de Sfintii Constantin si Elena. Se gasesc in orice piata:

Sfintii Constantin si Elena este una dintre cele mai mari sarbatori in tara noastra. La data de 21 mai, crestinii ortodocsi ii praznuiesc pe sfintii Constantin si Elena, aparatorii Sfintei Cruci.

Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei Cruci, semnul central al religiei crestine. Sfantului Constantin i s-a aratat pe cerul amiezii semnul Crucii, spre biruinta (In hoc signo vinces – „Intru acest semn vei invinge”), in pragul infruntarii cu paganul Maxentiu, iar Sfanta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim Crucea pe care Mantuitorul a fost rastignit. Sfanta Imparateasa Elena a trecut la Domnul la anul 327, putin dupa intoarcerea de la Ierusalim, iar Sfantul Imparat Constantin in 337, dupa 31 de ani de domnie, potrivit crestinortodox.ro.

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza astazi onomastica. In ziua praznicului, nu este bine sa dai pasarilor cerului paine, pentru ca risipesti sporul casei, si nu trebuie sa strici cuibul pasarilor care au pui, oricat de zgomotoase ar fi ele, deoarece se crede ca in familie vor fi necazuri tot anul.

Sfintii Constantin si Elena. Traditia spune ca in ziua acestei sarbatori nu este bine sa te certi cu nimeni. Potrivit credintei, cei care divorteaza, se cearta cu o persoana draga sau nu atat de apropiata ori renunta la o prietenie, vor avea necazuri toata viata pe plan amoros si financiar.

Sfintii Constantin si Elena. In ziua praznicului, pentru ca voia buna sa se adune in familie, se zice ca trebuie sa aducem in casa macar trei fire de bujori imbobociti. De asemenea, in popor se crede ca unul dintre membrii familiei este bine sa duca la biserica trei bujori, flori de lamaita, paine si dulciuri preparate in casa, scrie romaniatv.net.

Sfintii Constantin si Elena. In decursul domniei sale, Sfantul Constantin cel Mare a luat o serie de hotarari care au schimbat soarta crestinismului, tot timpul consiliat de mama sa, Elena, pe care cercetatorii o descriu ca avand o ”mana de fier”.

Sfintii Constantin si Elena. In ianuarie 313, imparatul Constantin cel Mare a dat un act prin care crestinismul a devenit „religio licita”, adica religie permisa, la fel ca celelalte religii din imperiu. Mai mult, convins de valoarea religioasa si morala a doctrinei crestine, a recomandat-o tuturor. Insa Constantin nu a declarat crestinismul religie de stat, cum gresit se afirma uneori. Acest pas a fost facut in anul 380, de imparatul Teodosie cel Mare.

Sfintii Constantin si Elena. Imparatul Constantin a venit in ajutorul crestinilor, a decretat duminica zi de odihna in imperiu, a batut moneda cu monograma crestina si a oprit jertfele sangeroase. Imparatul Constantin cel Mare a fost inmormantat la Constantinopol, in biserica ctitorita de el, biserica Sfintilor Apostoli.

Adauga un comentariu