Stiri

Toti salariatii trebuie sa stie asta! Reguli noi pentru contractele de munca

Publicat: 15 iul. 2019
14

Toti salariatii trebuie sa stie asta! O decizie importanta a venit de la Curtea Suprema atat pentru cei aflati in campul muncii, cat si pentru angajatori. Astfel, magistratii au hotarat ca in contractele de munca sa nu poata fi introduse daune fixe pentru nerespectarea de catre angajati a clauzelor. Practic, din acest moment, angajatorii nu pot sa decida anticipat valoarea prejudiciului creat daca un salariat demisioneaza si nu vrea sa respecte perioada de preaviz, spre exemplu.

Toti salariatii trebuie sa stie asta!
Decizia a fost publicata deja in Monitorul Oficial si a devenit obligatorie pentru toti cei aflati in aceasta situatie. Va readucem aminte ca problema despagubirilor din contractele de munca a ajuns in dezbaterea instantei supreme dupa ce un barbat a contestat o clauza din contractul sau. Acesta era obligat practic prin contract sa ii achite angajatorului cel putin 1.500 de euro, daca nu respecta preavizul la demisie.

Reguli noi pentru contractele de munca
Este bine de stiut ca in Codul Muncii este prevazuta si o procedura amiabila pentru stabilirea pagubelor, insa in limita a cinci salarii minime brute, adica putin peste 10 mii de lei.

Adauga un comentariu