Calatorii

Toti soferii trebuie sa stie asta. Klaus Iohannis a semnat decretul

Publicat: 18 dec. 2018
9

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei, respectiv de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Klasu Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si de stabilire a metodelor de calcul si de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea continutului minim de biocarburanti in amestecul de benzina si motorina, obligativitatea furnizorilor de a afisa la pompa continutul de biocarburanti din benzina si din motorina comercializata, pentru conformarea cu prevederile art. 3 si art. 4 din Directiva 2009/30/CE, obligativitatea producatorilor si importatorilor de autovehicule de a include in documentatia tehnica pe care o pun la dispozitia utilizatorilor, respectiv in cartea tehnica, informatii privind continutul de biocarburanti din benzina care poate fi utilizat, stabilirea valorilor tinta privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru conformarea cu prevederile art. 7a din Directiva 2009/3 0/CE si in conformitate cu metodele de calcul impuse prin Directiva 2015/652/CE, precum si modificarea si completarea Legii nr. 220/2008.
 





Adauga un comentariu