Local

Totii soferii UBER nu risca nimic daca isi vor continua activitatea – FOTO

Publicat: 16 mai 2019
1

Joi intra in vigoare Ordonanta de Urgenta care modifica legea taximetriei, aprobata de Executiv in luna martie, iar soferii care utilizeaza aplicatiile Uber, Bolt si Clever risca amenzi si de 5.000 de lei.
Pe de alta parte, soferii Uber, Bolt si Clever au primit mesaje prin care sunt asigurati ca nu risca nimic si ca isi pot continua activitatea ca pana acum.

Razvan Cuc, despre interzicerea UBER: Sub nicio forma nu s-a pus problema de asa ceva

OUG a intrat in vigoare dupa mai multe luni de proteste venite din partea taximetristilor, in contextul in care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever si Uber ca ar functiona ilegal. Ordonanta elimina sintagma "in mod repetat" din Legea privind transportul in regim de taxi, in urma presiunilor facute de taximetristi.
Astfel, este suficient ca soferii care utilizeaza Uber, Bolt sau Clever sa fie prinsi o sigura data pentru a fi amendati. Dupa adoptarea OUG, Executivul a dat asigurari ca, in scurt timp, va fi reglementa si activitatea de ridesharing, dar aceasta reglementare nu a aparut.

Ministerului Dezvoltarii Regionale (MDRAP) a transmis, ca a fost constituit un grup de lucru care lucreaza la elaborarea unui proiect de act normativ in acest sens.

Dupa sedinta Executivului din data de 29 martie 2019, a fost constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de act normativ privind reglementarea activitatii de transport de persoane intermediata prin platforme digitale. Grupul de lucru a fost compus din specialisti, la nivel tehnic, ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informale, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si ai Secretariatului General al Guvernului. Avand in vedere complexitatea domeniului si necesitatea stabilirii unor solutii juridice care sa asigure un regim nediscriminatoriu pe piata, actul normativ va fi postat pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor (initiatorul acestui act normativ) si supus consultarii publice, potrivit legii, imediat dupa finalizare”, a transmis MDRAP.

Adauga un comentariu