Eveniment-Social

TOTUL a fost pus la cale de studentii unei mari universitati din Iasi. Iata la ce s-a putut ajunge – FOTO

Publicat: 05 apr. 2016

@ Astazi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi lanseaza oficial un concurs studentesc de solutii fezabile pentru doua componente definitorii pentru imaginea campusului Tudor Vladimirescu @ Deschiderea va avea loc de la ora 17:00, la sediul institutiei, in prezenta studentilor care au realizat totul, respectiv a rectorului, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval

Un campus modern, cu spatii de lectura si de recreere pentru studenti, cu prize si internet wireless, hamace, panouri pentru graffiti, spatii pentru biciclete si totemuri luminoase, care semnalizeaza caminele. Totul gandit si pus in aplicare de sapte studenti de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi din Iasi – Facultatea de Arhitectura G.M. Cantacuzino. Ei au regandit spatiile verzi si totemurile care anunta caminele in Campusul Tudor Vladimirescu. In urma concursului de proiecte din noiembrie 2015, plansele celor doua echipe castigatoare, formate din Andrei Bujorean, Lelia Tatu, Amalia Vacaru, Andreea Movila (echipa totem) si Andreea Vasilache, Andreea Nistor, Ioana Croitoru (echipa amenajare spatiu verde), dezvaluie un nou proiect in Tudor Vladimirescu, care aduce aminte de campusurile studentesti ale marilor universitati vest-europene. In acest context, astazi, de la ora 17:00, la sediul institutiei si in prezenta studentilor care au realizat totul, respectiv a rectorului, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, este programata prezentarea oficiala a proiectului.

„Este vorba de un concurs de solutii, respectiv de propunerea unui model de totem pentru camine studentesti. S-a cerut proiectarea unui totem de semnalizare a caminelor ce urmeaza a fi executat si amplasat în fata imobilelor T1-2, T3-4, T5-6 si T7-8 în prima faza, urmând ca în anii viitori sa fie implementat în tot campusul Tudor Vladimirescu. În definirea solutiei de proiectare se vor avea în vedere o serie de factori vitali ce vor stabili fezabilitatea obiectului propus: totemul va fi iluminat, bugetul alocat fiecarui totem a fost de zece mii lei, buget ce a trebuie sa acopere toate fazele de executie. Dimensiunile si forma totemului vor fi stabilite de fiecare participant în parte, tinându-se cont de structura, materiale si amplasarea propice lizibilitatii facile a obiectului – în functie de caminul deservit, se pot gândi variatiuni ale aceleiasi solutii cu una, doua sau trei laturi de semnalizare. Toate propunerile sunt necesar a fi realizabile in bugetul stabilit, la solutia de idee fiind atasata o lista de materiale ce defineste un cost aproximativ”, au precizat organizatorii.

Click aici pentru a vedea imagini.loading...

Adauga un comentariu