News Flash:

Totul despre admiterea la Cuza

22 Aprilie 2006
858 Vizualizari | 0 Comentarii
•Conform calendarului, оnscrierea la cele 15 facultati din cadrul UAIC va avea loc in intervalul 15-23 iulie, urmand ca selectia candidatilor si afisarea rezultatelor sa aiba loc intre 24-28 iulie

Viitorii studenti ai Universitatii Al. I. Cuza pot afla toate detaliile despre admiterea din vara la studii de licenta, dar si la master, atata timp cat Senatul universitatii a pus la punct metodologia regulamentului de organizare a admiterii. Astfel, conform calendarului, оnscrierea la cele 15 facultati din cadrul UAIC va avea loc in intervalul 15-23 iulie, urmand ca selectia candidatilor si afisarea rezultatelor sa aiba loc intre 24-28 iulie. Pentru prima data in istoria universitatii, in regulamentul de admitere au fost prevazute masurile in cazul in care un candidat foloseste acte false. Practic, metodologia mentioneaza ca uzul de fals al oricarui document din dosarul de admitere duce automat la declansarea procedurilor de urmarire penala. De asemenea, cei care apeleaza si uzeaza de fals vor fi eliminati din concursul de admitere si li se va interzice оnscrierea la alta facultate din universitate оn sesiunea 2006. Pentru evitarea oricarei greseli si ca forma de verificare suplimentara, media de admitere va fi calculata оn prezenta candidatului atunci cand isi va depune dosarul de admitere. De asemenea, pentru prima data apare precizat оn regulament faptul ca tinerii declarati admisi la una sau mai multe universitati, facultati sau domenii de licenta au obligatia sa-si precizeze optiunea pentru un singur domeniu sau un grup de domenii, conform calendarului stabilit de fiecare facultate in parte. Taxele de inscriere pe care trebuie sa le achite candidatii vor fi cuprinte intre 1,2 milioane (120 RON) si 2 milioane lei (200 RON). Practic, valoarea acestora este neschimbata fata de vara anului trecut, cand s-au facut inscrierile pentru admitere. Mai mult decat atat, conducerea universitatii a decis ca tinerii care vor sa urmeze cursurile Facultatii de Chimie sau ale celei de Fizica sa nu mai achite nici un ban la inscriere.

Master

Pentru admiterea la master si studii postuniversitare, inscrierea va avea loc intre 18-22 septembrie 2006. Facultatile vor solicita candidatilor care se оnscriu la studii universitare de masterat sa declare pe propria raspundere ca nu au mai parcurs nici un program de master pe locuri finantate de la buget. Candidatii care au fost eamatriculati de la studii universitare de masterat au dreptul sa se оnscrie la un nou concurs de admitere numai cu taxa, indiferent de forma de оnvatamant. Оnscrierea la concursul de admitere de studii universitare de masterat оntr-un domeniu se poate face indiferent de domeniul оn care a fost dobandita diploma de licenta. Numai ca toate cunostintele specifice domeniului de studiu vor fi verificate pe baza unei bibliografii cuprinzand lucrari de specialitate de catre fiecare facultate in parte.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013236 (s)