News Flash:

Totul despre admiterea la Universitatea Al. I. Cuza

26 Februarie 2007
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
• Admiterea la Universitatea Al. I. Cuza va fi facuta pe baza selectiei de dosare, fara examen de admitere • In prima sesiune, inscrierea candidatilor pentru studii de licenta se va desfasura in perioada 16 - 22 iulie, selectia si afisarea rezultatelor realizandu-se in perioada 23-26 iulie 2007
Liceenii aflati in ultimul an de studii pot sa se pregateasca de admiterea la facultate. Chiar daca mai sunt cinci luni pana la selectie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza a stabilit calendarul, taxele de inscriere si de scolarizare pentru admiterea la studii in anul universitar 2007-2008. Senatul institutiei de invatamant superior a cazut de acord asupra admiterii la studii de licenta, care se va desfasura in doua sesiuni, in lunile iulie si septembrie. Admiterea la Universitatea Al. I. Cuza va fi facuta pe baza selectiei de dosare, fara examen de admitere. In prima sesiune, inscrierea candidatilor pentru studii de licenta se va desfasura in perioada 16 - 22 iulie, selectia si afisarea rezultatelor realizandu-se in perioada 23-26 iulie 2007. Facultatile care nu isi vor ocupa toate locurile dupa admiterea din vara vor putea realiza inca o selectie a candidatilor, in perioada 10-15 septembrie (inscrierea), rezultatele afisandu-se pe 16 septembrie. Pentru studiile de masterat, admiterea se va organiza tot in doua sesiuni, insa calendarul inscrierii urmeaza sa fie stabilit de conducerea universitatii in viitorul apropiat. In ceea ce priveste aspectul financiar, conform unei hotarari a Senatului Universitatii, taxele de inscriere vor varia intre 1,2 milioane lei (120 RON) si 2 milioane lei (200 RON), indiferent daca este vorba de examenul de admitere pentru studii de licenta sau de master. Urmeaza ca fiecare facultate sa isi stabileasca propriile taxe, dar sa sa depaseasca limitele impuse de Senat. De asemenea, taxele de scolarizare, pentru studii de licenta la zi sau ID, au fost stabilite intre 12 milioane lei (1.200 RON) si 24 milioane lei (2.400 RON) pe an, limitele minime si maxime ramanand aceleasi ca anul trecut. Pentru studii de master, studentii vor plati o taxa de scolarizare de minimum 16 milioane lei (1.600 RON) si maxim 30 milioane lei (3.000 RON). Tot in sedinta Senatului a fost aprobata noua metodologie de admitere la Universitatea Cuza, cu schimbarile impuse de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), care se refera la participarea cetatenilor UE la admitere in aceleasi conditii ca si candidatii din Romania si organizarea unei probe de competenta lingvistica pentru studiile care se desfasoara in alta limba decat cea romana. Conform ordinului ministrului Educatiei, pot candida la admiterea in toate ciclurile de studii universitare, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene in aceleasi conditii prevazute de lege pentru cetatenii romani, inclusiv in ceea ce priveste taxele de scolarizare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015539 (s)