Stiri medicale

Totul despre cardul national de sanatate. Afla ce informatii va contine acest act

Publicat: 12 ian. 2011
7

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei, proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit actului legislativ, informatiile care vor fi inscrise pe cipul cardului sunt numele, prenumele, precum si codul numeric personal ale asiguratului, codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, numarul de identificare al cardului naţional de asigurari sociale de sanatate, diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si Rh, acceptul exprimat – in timpul vietii – pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule, dupa deces, cu respectarea legii sanatatii, cat si datele despre medicul de familie, respectiv nume, prenume, date de contact.

Informatiile medicale minime stocate in format electronic vor fi editate de medicul de familie pe lista caruia figureaza asiguratul. Proiectul de HG va ramane in dezbatere publica pana pe 10 februarie.

Adauga un comentariu