Diverse

Totul despre cupa menstruala. Avantaje si dezavantaje

Publicat: 19 ian. 2016

Este o cupa din silicon sau cauciuc natural, care se introduce in vagin si in care se aduna lichidul menstrual. Se reutilizeaza de nenumarate ori, este discreta, sanatoasa (siliconul este fabricat din siliciu, un mineral, iar cauciucul e natural) si ecologica (nu produce deseuri).

Cupa are peretii foarte moi si fund plat ce asigura golirea si curatarea acesteia cu usurinta. Cupa menstruala se introduce in vagin in timpul sangerarilor menstruale, putand fi golita de 2-4 ori pe zi (in functie de fluxul menstrual) si care poate fi reutilizata dupa sterilizare timp de aproape 10 ani, comparativ cu tampoanele si absorbantele care sunt produse de unica folosinta.

Avantajele cupei:

1. Cupa menstruala este mai sanatoasa, nontoxica (nu predispune la sindromul socului toxic), nonalergica.

2. Se poate refolosi de nenumarate ori pe o perioada de 10 ani.

3. Este economica, mai ales datorita reutilizarii ei.

4. Este foarte confortabila si usor de sterilizat.

5. Este mai igienica decat tampoanele. Nu lasa fibre, previne mirosurile neplacute si va confera siguranta mai mare fata de tampoane sau absorbante.

6. Nu intrerupe capacitatea lubrifianta a vaginului si nici nu usuca mucusul membranei vaginale

7. Nu provoaca umiditate, nu declanseaza candidoze vaginale sau cistita.

8. Poate fi folosita in timpul practicarii sportului.

Dezavantajele cupei:

1. Trebuie sa deprinzi (in timp) introducerea si folosirea corecta; de aceea, la inceput este indicat sa folosesti si absorbante externe in paralel, pentru ca fixarea incorecta se soldeaza cu scurgeri.

2. Extragerea ei este de asemenea o operatiune delicata, dar care se deprinde cu timpul; trebuie sa fii relaxata, in caz contrar e posibil ca muschii sa se contracte, ceeea ce face extrem de dificila operatiunea. Trebuie golita la cateva ore, iar daca esti la birou sau in oras e greu sa gasesti intimitatea necesara spalarii cupei.

3. Nu poate fi folosita de catre fetele virgine

4. Este contraindicata in cazul unor afectiuni vaginale.

Cupa menstruala costa intre 80 si 120 de lei, in functie de firma producatoare si are o valabilitate de 10 ani. Daca ar fi sa folosesti o metoda traditionala, ti-ai garanta o protectie doar pentru circa 1 an.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit