Magazin

Totul despre HPV la barbati

Publicat: 16 mai 2013
1

HPV-ul (Human Papilloma Virus) este o infectie pe care in jur de 70% dintre oamenii activi sexual o au la un moment dat in timp si care trece de la sine de cele mai multe ori. Exista peste 100 de tipuri de radacini ale acestui virus, unele dintre ele cu risc scazut, iar in jur de 30 au risc crescut si pot duce la cancer.

Cele mai multe efecte ale acestui virus sunt raportate la femei, insa si barbatii care il au sunt afectati si au probleme de sanatate.

HPV-ul la barbati
Desi infectia cu radacini periculoase de HPV este asociata mai des cu cancerul de col uterin la femei, aceasta se poate manifesta sub forma de cancer si la barbati: cancer anal, peninan, al glandului si al gatului penisiului.

Simptome la barbati
Tipurile d HPV cu risc crescut care pot duce la cancer prezinta extrem de rar vreun simptom atat la barbati, cat si la femei. Un prim semn ca esti infectat este prezenta negilor sau a verucilor, insa acestea apar din cauza unor radacini cu risc scazut si nu duc la cancer.

Cum te testezi
Din pacate, spre deosebire de femei, pentru barbati nu exista nicio modalitate de testare care sa determine daca infectia cu HPV exista. Asa ca cea mai buna metoda de a sti sigur ca nu esti infectat este sa te protejezi si sa previi.

Cum previi
Avand in vedere ca acest virus se ia prin contactul la nivelul pielii cu o persoana infectata, cea mai sigura solutie este abstinenta, care presupune sa nu ai niciun fel de contact sexual cu nimeni. Printre celelalte optiuni se numara prezervativul sau vaccinul impotriva HPV, recomandat pentru barbatii intre 9 si 26 de ani. Prezervativul nu te protejeaza insa in totalitate, pentru ca permite contactul scrotului cu pielea partenerei, iar vaccinul preventiv te protejeaza impotriva catorva radacini periculoase.

Tratamente
Nu exista niciun tratament pentru infectia cu HPV, asa ca medicii pot trata doar problemele de sanatate cauzate de acest virus.

HPV-ul in cuplu
Daca unul dintre voi are HPV, cel mai probabil s-a transmis deja. Este bine de stiut ca virusul poate ramane inactiv in corp o perioada de timp inainte sa apara semnele prezentei lui, asa ca nu va grabiti sa va ganditi ca celalalt v-a inselat, scrie askmen.ro

Comentarii
 • Cind afli ca ai HPV este deja prea tirziu.
  Il ai deja pe viata !
  HPV se ia si prin contacte NON-SEXUALE !
  Nu va epilati zona genitala si evitati persoanele epilate in acea zona.
  Transmiterea in cazul purtatorilor epilati este GARANTATA !
  Imaginati-va ca se freaca doua foi de hirtie abraziva.

Adauga un comentariu